Política

Les acampades s'estenen a les principals capitals d'Europa i Amèrica

Les protestes contra la classe política, l'atur i les mesures d'austeritat arriben a Londres, París, Brussel·les, Nova York o Mèxic D.F

Els residents a l'estranger es concentren davant les ambaixades espanyoles

Londres, París, Brussel·les i Berlín són algunes de les capitals europees on s'han emulat les protestes que aquests dies acullen la Puerta del Sol i la plaça Catalunya. De manera pacífica, amb cassoles i cartells similars als de la gent congregada a les places d'arreu de l'Estat, els residents a l'estranger es concentren davant les ambaixades espanyoles, mostrant la seva indignació i reclamant reformes per a un Estat que té l'índex d'atur més elevat de la Unió Europea.

La spanish revolution, com ja l'han batejada els mitjans internacionals, també ha creuat l'Atlàntic, amb actes previstos a Nova York, Bogotà, Buenos Aires i Ciutat de Mèxic.

La capital del Regne Unit, Londres, ja suma tres dies consecutius de protesta davant l'ambaixada espanyola. Aquest divendres, a les set de la tarda –les vuit, hora catalana–, s'hi ha convocat una altra cassolada. A Brussel·les, la capital europea, la protesta està prevista per a les 18.30 hores, i a Berlín, on ja hi ha hagut diversos actes, el principal tindrà lloc dissabte a les 19 hores davant la Porta de Brandenburg.

París pren la bastilla

A les set de la tarda serà la cita d'aquest divendres a la plaça de la Bastilla de París, un lloc emblemàtic perquè va ser on va començar la Revolució Francesa de 1789. Dijous, coordinats a través de les xarxes socials, més de 300 persones –segons els propis manifestants– es van concentrar davant l'ambaixada espanyola de la capital francesa. Poc després, els participants es van traslladar a la plaça de Trocadero, on es van dividir en comissions per tal de recollir diferents propostes de canvi, i organitzar-se logísticament.

A altres ciutats europees com Lisboa, Viena, Dublín i Budapest s'hi ha convocat protestes i cassolades en suport a les que s'estan produint a tot l'Estat.

La ‘spanish revolution' creua l'Atlàntic

Les protestes han traspassat també les fronteres europees i a través de les xarxes socials s'estan promovent actes a l'altra banda de l'Atlàntic. A la plaça de Washington, al barri de Manhattan de Noya York, s'hi ha convocat una concentració dissabte a les 12.30h –les 19.30h, hora catalana–.

A Bogotà, la cita serà aquest divendres a les 13.00h –les 20.00h, hora local– davant l'ambaixada espanyola, mentre que a la capital argentina, Buenos Aires, tindrà lloc a les 17.30h –les 22.30h, hora catalana–, a l'emblemàtica Plaça de Maig. A Mèxic D.F, la convocatòria serà dissabte a les 12.00h –les 19.00h, hora catalana– davant la delegació espanyola.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.