Política

Pàramo (CiU) guanya a Roses i queda pendent dels pactes

El convergent aconsegueix nou regidors, contra els set de Magda Casamitjana (PSC), i pot governar en minoria o buscar pactes amb el PP i GdP-AM

Queden fora de l'Ajuntament ICV i el GIR

El candidat de CiU, Carles Pàramo, ha guanyat a Roses després d'aconseguir nou regidors i millorar el suport passant del 31,44% dels vots el 2007 –que també va guanyar tot i que no ha governat– al 33,46% d'aquest cop. Pàramo, que valora molt positivament el resultat, deixa clar que no hi haurà “invents” de pactes i apunta que podria fins i tot començar governant amb minoria i buscar aliances més endavant. Les possibilitats passen per pactar amb el PP o amb Gent del Poble-AM, que tenen tres i dos regidors.

Casamitjana (PSC) –que no va fer declaracions– es queda amb set regidors, insuficients per continuar governant, després d'un pacte amb ICV, el PP i el GIR. Han quedat sense representació tant ICV de Joan Esteve Danés, com el GIR, que el 2007 havia tret dos regidors per sorpresa i que ara s'ha quedat fora. Tampoc les tres noves formacions que es presentaven en aquestes eleccions, Ciutadans pel Progrés de Roses, i les dues llistes xenòfobes de l'MSR i PxC no han aconseguit prou suport per entrar a l'Ajuntament. Finalment, de les nou llistes que es presentaven, només quatre tindran representació.

És molt bon resultat i ara tenim un gran repte. Pel que fa a pactes no som partidaris d'invents
Carles Pàramo
CiU
Moltes gràcies als qui heu confiat en mi, en nosaltres (a través de la xarxa social Facebook
Magda Casamitjana
pSC
Hem millorat el resultat en percentatge i regidors, però esperàvem el quart regidor
Manel Escobar
pP
Estem molt contents, el nostre objectiu eren dos regidors i els hem aconseguit
Francesc Giner
partit


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.