Política

tiana

Primers moviments per formar govern de coalició a Tiana

Els pronòstics electorals a Tiana no van fallar i les possibilitats de fer govern al municipi són múltiples i estan supeditades a la voluntat d'entesa entre les cinc candidatures que han aconseguit representació. Alguns candidats ja han admès haver rebut “trucades” per iniciar diàleg i formar govern, perquè els resultats de diumenge van demostrar que l'actual pacte, entre Gent i CiU, no suma majoria (es quedarien a 6 i la majoria absoluta està en 7) i l'opció de fa quatre anys, PSC i ERC, tampoc (també sumen 6).

No obstant això, la candidata socialista, Ester Pujol, va assegurar que vol “liderar el govern”, ja que ha estat “la força més votada” al municipi. Pujol va advertir que això “s'ha de fer valer” després de passar quatre anys a l'oposició, malgrat haver guanyat les eleccions del 2007.

El líder convergent, Enric Nolis, assegura que està obert a tots els pactes però insinua que seria “possible” una sociovergència. “Hem de valorar els resultats”, va dir el candidat de CiU, que va admetre contactes amb altres forces sense dir quines.

També ha rebut trucades ERC, que ha augmentat la seva representativitat i ha aconseguit un edil més, que afegeix al que ja tenia (n'ha obtingut dos). “Ha quedat molt clar que no hi ha una opció monocolor a Tiana”, explica el candidat Jordi Gost. Gost assegura que és d'hora per valorar ofertes i que s'han d'estudiar els resultats. En una situació semblant hi ha Manuel Gonzalo, candidat del PP, que ha recuperat la representació. Gonzalo podria ser la clau del govern, ja que desequilibraria la balança. Amb Ferran Vallespinós d'alcalde, Gonzalo li va donar suport i va afavorir així la governabilitat.

El cap de llista de Gent, Emili Muñoz, va posposar fins dijous l'anàlisi dels resultats i els possibles moviments.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.