Política

GUISSONA

ERC i CiU, amb la vista posada en els socialistes

Plataforma i Partit per Catalunya no aconsegueixen regidors al municipi amb més immigrants

Malgrat perdre dos regidors i governar amb majoria absoluta, ERC ha mantingut el tipus a Guissona. “Partíem de la retirada d'un alcalde històric, de la quasi completa renovació de la llista i no es pot perdre de vista el context genera. La gent ens ha tornat a fer confiança com a llista més votada i estem contents”, ha assegurat Xavier Casoliva, cap de llista.

CiU ha quedat en tercera posició, repetint regidors i darrera d'Acció per Guissona, una escissió convergent amb qui “farem un pacte de govern”, ha assegurat el cap de llista, Miquel Parramon. Acció s'ha situat com a segona llista més votada i ha mantingut un dur enfrontament amb el govern d'ERC. Però formar govern a Guissona està en mans del PSC, que ha obtingut dos regidors. Els socialistes mantenen silenci, però ERC ja hi ha governat i confia repetir “un pacte natural”. CiU reconeix aquesta possibilitat, però considera que “el context nacional ha canviat”, en referència a l'enfonsament d'Esquerra i la victòria convergent. Casoliva també ha ofert un pacte a CiU “perquè cal sumar per treballar pel poble”. De moment, reconeixent a ERC la victòria, però sense amagar la preferència de pactar amb Acció i PSC, Parramon assegura: “Estem oberts a parlar de tot”.

D'altra banda, Guissona, el municipi amb més immigració de l'Estat espanyol (50%) , s'ha mantingut com un oasi enfront l'ascens de Plataforma per Catalunya. Ha quedat fora del consistori, obtenint sols 37 vots (2,07%). A l'escissió lleidatana, Partit per Catalunya, li ha anat pitjor: 3 vots i el 0,17% del cens.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.