Política

teià

Gent de Teià voldria un pacte de govern amb CiU

Els nacionalistes es deixen estimar, però insinuen també un acord amb ERC i el PSC per deixar fora els independents

Esquerra, que celebra una reunió avui, se sent castigada i optaria per ser a l'oposició

Els partits de Teià ja han assolit el canvi de paradigma polític que es desprèn dels resultats de diumenge passat i que dóna als independents Gent de Teià el paper protagonista. Cal recordar que la força liderada per l'exalcalde Joan Castan va aconseguir 877 vots, uns 200 per sobre de la segona força més votada, CiU.

Tot i això, és molt probable que necessitin una aliança amb una o dues candidatures més per governar amb una certa comoditat. El clima creat en la precampanya, però, no ajudarà a l'entesa. Castan, però, assegura que ha posat “el marcador a zero” i que tot el que es va dir abans de les eleccions “està oblidat, tot i que se'ns va arribar a insultar”. El líder independent considera que ara cal treballar per una majoria solvent i per això ja ha iniciat converses amb una altra formació i s'ha posat en contacte amb una altra. Castan, que no va voler revelar el nom dels seus interlocutors, no amaga, però, que el pacte preferent és amb CiU. “No hem d'oblidar que és amb qui existeix més afinitat –fins fa poc, Castan era militant de CiU– i, a més, domina la resta d'ens supramunicipals”, diu. Així mateix, assegura que no entendria un pacte en contra de la seva formació, clara vencedora en els comicis. “Les matemàtiques ho permeten, però el seny, la dignitat i el sentit comú, no”.

El cap de llista de CiU i alcalde del municipi, Josep Botey, diuen que el pacte amb GdT és una de les tres opcions que tenen. Les altres dues són pactar amb ERC i el PSC o anar a l'oposició. “És cert que GdT ha estat la llista més votada, però una aliança amb ERC donaria continuïtat a l'obra de govern duta a terme els últims quatre anys; hem de posar-ho tot a la balança”, assenyala Botey, que hi afegeix que assolir l'alcaldia no està dins dels seus objectius principals. I és que, en el cas d'un pacte amb GdT, l'alcaldia recauria segurament en Castan, mentre que, si l'aliança fos amb ERC, Botey podria continuar uns anys més en el càrrec.

Castigats a l'oposició

Per la seva banda, la llista més perjudicada diumenge, la d'Emma Peiró, s'ha de reunir aquest vespre per decidir quin ha de ser el seu rol municipal en els pròxims anys. Tot i això, la cap de llista considera que els resultats de diumenge són una clara mostra que la gent ha demanat un canvi. “Nosaltres hem estat clarament castigats i el més normal és que anem a l'oposició”, diu. Tot i això, sotmetrà la decisió a l'assemblea.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.