Política

CiU farà plans de xoc en neteja, civisme i seguretat a Girona

El programa electoral preveu impulsar aquests plans dins el primer any de mandat

Fer mil aparcaments gratuïts, ‘bonys' zero, el trasllat de Fira de Girona a mitjà termini i refer la plaça Constitució, altres promeses

La victòria de CiU a Girona amb deu regidors i la seva voluntat de governar en minoria permet saber a través del seu programa quins seran els principals projectes que impulsarà un cop accedeixi al govern. Dins del primer any, la federació nacionalista preveu impulsar tres plans de xoc en els àmbits de seguretat, civisme i neteja.

El compromís que ha adquirit davant dels ciutadans la candidatura de Carles Puigdemont és que “l'estiu del 2012 s'haurà d'haver arribat al nivell de satisfacció en neteja dels carrers”. En matèria de civisme es parla de “tolerància zero”, i en seguretat es promet “intensificar la vigilància en espais i horaris on es requereixi”.

Mil places de pàrquing

Puigdemont també ha promès la creació de mil places d'aparcament a la zona urbana i periurbana de la ciutat, un projecte que segur que els conductors esperaran que apliqui amb rapidesa, ja que la mobilitat i la falta de places per aparcar solen ser les queixes més habituals. La fórmula que es vol aplicar és arribar a acords amb els propietaris dels solars per poder-hi fer pàrquings de manera provisional mentre no es desenvolupa el sector. En mobilitat, plantegen generar itineraris més racionals i millorar la sincronització dels semàfors.

Pel que fa a l'ús de les bicicletes, CiU pretén enllaçar els carrils bici existents i incloure noves estacions de la Girocleta al Pont Major, Eixample i Fontajau, a més d'estendre-la a municipis veïns, en especial Salt.

CiU manté, com ja havia anunciat en la campanya d'ara fa quatre anys, la voluntat de plantejar a mitjà termini el trasllat de Fira de Girona per garantir-ne el creixement futur, un canvi que permetrà reconvertir la seu actual en un equipament per al barri de la Devesa que podria ser un pavelló.

‘Bonys' zero a les escoles

Una altra promesa de campanya va ser aconseguir que no es facin bonys a les escoles de Girona, un fet que equival a millorar la planificació dels nous centres amb el Departament d'Educació. Una altra voluntat expressada en aquestes últimes setmanes i que ara els gironins podran reclamar a partir de mitjan juny al nou equip de govern és la revisió del pla especial del Barri Vell, que es vol actualitzar després de més de 30 anys. A Santa Eugènia es preveu que l'actual edifici de la biblioteca Salvador es reconverteixi en un equipament per al barri.

En impostos, la fita no serà fàcil, ja que en el programa s'explicita que cal treballar per millorar els serveis sense que això suposi apujar les taxes. En relació amb les famílies nombroses, es preveu augmentar fins a un 30% i un 50% les bonificacions de l'IBI que podran beneficiar-se.

Un pavelló nou al sector de Santa Eugènia

Una de les previsions és fer un pavelló nou en l'àmbit de Santa Eugènia i Can Gibert del Pla per cobrir l'alta demanda. També es faran “pavellons de butxaca” aprofitant pistes d'escoles.

Refer el passeig Canalejas i la plaça Constitució

Entre les reformes urbanístiques, CiU planteja estudiar la reforma de la plaça Constitució, així com el passeig Canalejas. També es vol estudiar la conversió en passeig urbà del passeig Joan Bosco.

Posar nous busos no contaminants a la flota actual

Un dels compromisos de CiU és incorporar a la flota d'autobusos de Girona nous vehicles no contaminant. També es vol potenciar la motocicleta elèctrica i els vehicles que no contaminen.

Un tren amb connexió directa fins a Blanes

Puigdemont ha expressat en diverses ocasions la necessitat de treballar amb la Generalitat per fer possible un tren directe entre Girona i Blanes, sense que calgui fer el transbord a Maçanet.

Espai singular a Poeta Marquina i plaça Espanya

L'enderroc del viaducte i la nova estació ha de permetre fer “un espai singular” a tot el sector de Poeta Marquina i plaça Espanya. Un disseny que CiU promet fer amb debat i propostes diverses.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.