Política

argentona

Ferran Armengol (CiU) aspira aserel nou alcalde

El convergent es veu avalat per l'experiència adquirida al govern i no descarta poder arribar a un acord amb “forces progressistes i d'esquerres”, cosa que el PSC no veu malament

Els resultats electorals a Argentona –amb vuit forces polítiques dins de l'Ajuntament– configura un panorama molt obert a l'hora de materialitzar el proper govern municipal. Tot i que TxA va aconseguir la victòria amb cinc regidors, el cert és que el candidat de CiU, Ferran Armengol, vol fer valer la seva condició de segona força política, amb quatre regidors. D'aquesta manera, el cap de files convergent va assegurar que aspira a liderar el nou govern i convertir-se en el proper alcalde d'Argentona.

“L'objectiu és aconseguir l'alcaldia perquè amb l'experiència adquirida al govern crec que hi podríem fer bona feina al capdavant”, va manifestar Armengol. Tot i això, el nacionalista va explicar que es reuniria amb tothom. En cas de no arribar a un acord amb TxA, Armengol va dibuixar altres alternatives com “un pacte nacionalista, d'esquerres i progressista” que inclouria CiU, el PSC, Argentcat i l'Entesa. Aquest pacte, però, no permetria governar amb majoria. Tot i això, Armengol va manifestar que “a qui primer li toca moure fitxa ha de ser a TxA”. Per la seva banda, el cap de files socialista, Salvador Casas, va reconèixer que no veu malament la fórmula proposada per CiU. “És una possibilitat d'acord, però en aquests moments només és una hipòtesi” va dir. En canvi, el candidat socialista sí que va matisar que, pel que fa a pactes, “és difícil que TxA i el PSC puguin jugar al mateix joc, però amb CiU és més fàcil”. A més, segons Casas, la fórmula “nacionalista, progressista i d'esquerres” proposada per Armengol seria un pacte que deixaria l'executiu en una minoria “assumible”.

LA FRASE

L'objectiu és l'alcaldia perquè amb l'experiència al govern crec que hi podríem fer bona feina
Ferran Armengol
cap de llista de ciu a argentona

Masó aposta per reeditar el pacte

Per la seva banda, el cap de llista de TxA –i actual alcalde en funcions–, Pep Masó, es va mostrar partidari de reeditar el pacte entre TxA i CiU d'aquest mandat passat. “Cal un govern fort” va manifestar Masó, que va recalcar la voluntat de “fer una majoria al més àmplia possible”. El cap de files de l'agrupació independent, però, va assegurar que la seva formació també reivindicarà l'alcaldia ja que entén que “els electors han donat l'alcaldia a TxA perquè va ser la força més votada”. En aquest sentit, Masó va recordar que “TxA ha tingut 435 vots més CiU, cosa que es tradueix en un regidor més”, fet que creu que el legitima a l'hora de ser escollit alcalde dins un, ara per ara, hipotètic pacte amb CiU. De fet, està prevista una trobada entre aquestes dues formacions per avui a la nit.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.