Política

montgat

CiU i ERC veuen “predisposició” per assolir un pacte de govern

Tots dos programes “coincideixen” i només els quedaria tancar un acord sobre el funcionament del bipartit

Encara no hi ha pacte, però “pot haver-n'hi”. Les negociacions entre CiU i ERC de Montgat per arribar a un pacte de govern entre totes dues formacions estan avançant amb “bona predisposició”, segons van coincidir a assenyalar ahir els alcaldables de tots dos partits, el convergent Francesc Garcia i la republicana Rosa Funtané. “Els nostres programes coincideixen molt, però encara hi ha coses que ens en separen i que tractarem de polir i consensuar”, va dir Garcia en referència a com gestionarien el dia a dia del bipartit en cas que tots dos equips governessin junts. A més, i tal com va reconèixer Funtané, “uns i altres haurem de definir les diferents competències que tindríem”, un fet que, segons Garcia, “està avançat en alguns casos” que no va voler avançar. Malgrat la sintonia d'aquestes trobades, la dirigent republicana va matisar que, en cas de materialitzar-se un acord definitiu, aquest s'haurà de prendre “no pas d'un dia per l'altre”, sinó fruit d'una “major reflexió” i d'alguna altra reunió conjunta més, com la que hi ha prevista per a mitjan setmana que ve.

D'aquesta manera, Funtané tanca la porta que Garcia sigui proclamat alcalde demà amb aquest pacte sota el braç. “Si no passa res estrany, seré batlle amb els vots del meu partit. Tant de bo ho hagués estat amb el suport d'algun altre partit”, va afegir Garcia matisant la seva preferència per ERC i “no tant” pel PP.

LA XIFRA

8
regidors,
contra 9 de l'oposició, tindria el govern montgatí en minoria si sumessin els 6 edils de CiU i els 2 d'Esquerra.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.