Política

vilassar de dalt

Opció per Vilassar permet la continuïtat del govern d'esquerres

Pacten el pla de sanejament, en què no figura la construcció del segon mercat

Xavier Godàs, del Grup d'Esquerres de Vilassar de Dalt (GEVD), serà alcalde els pròxims quatre anys en virtut del pacte segellat ahir, in extremis, amb ERC, el PSC i els independents d'Opció per Vilassar (OxV), que tenien la clau de la governabilitat. Seva ha estat la decisió de donar continuïtat al govern d'esquerres en detriment de CiU, que va ser la força més votada i que tenia el suport de la Corporació Electoral Vilassarenca. “Consideràvem que la millor opció era la de les tres forces majoritàries, però en veure que no era possible ens vam decantar per aquest bàndol”, diu Benet Oliva (OxV), que atribueix la decisió a una qüestió d'“estils de gestió”. Oliva serà el primer tinent d'alcalde i dirigirà les polítiques econòmiques del consistori.

Acord programàtic

Una cartera, la d'economia, tindrà un pes importantíssim, ja que el principal objectiu de les quatre forces del nou govern és dur a terme el pla de sanejament que els permeti remuntar, en tres anys, la situació financera del consistori, que acumula prop de dos milions de dèficit. “L'hem d'enllestir abans de l'agost”, diu Godàs, que demà recollirà la vara d'alcalde en el ple d'investidura. Un pla de sanejament que inclourà un ajustament de l'estructura municipal, però que desestima el projecte de fer una gran zona comercial al solar de Can Olla. Aquesta era una de les qüestions que mantenia més allunyats els signants del pacte. El document, que s'està acabant de redactar, inclou també la redacció d'un pla d'acció municipal, amb les actuacions previstes per al mandat, i el cartipàs. Xavier Yelo (ERC) serà el segon tinent d'alcalde i Joan Adell (PSC), el quart.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.