Política

Pren possessió la nova Corporació de Banyeres

Els nous portaveus destaquen la importància de l'existència del diàleg

L'acte de presa de possessió dels nous regidors de l'Ajuntament de Banyeres de Mariola es va convertir en el migdia del dissabte 11 de juny en el moment idoni escollit pels tres partits polítics representats en la nova Corporació Municipal per realitzar una declaració general d'intencions i al mateix temps per manifestar la seua predisposició al diàleg en bé dels ciutadans al llarg de la legislatura que ara comença.

Després de la composició de la «mesa» d'edat, integrada pel regidor de més edat i més jove —Antonio Belda i Jorge Molina— , els 13 regidors/es van jurar o prometre el seu càrrec per a passar a continuació a votar a qui ha de ser l'alcalde de la població en els propers 4 anys aspecte que, a partir del resultat de les urnes, aquest punt en l'ordre del dia es va convertir en un simple tràmit ja què els 9 regidors electes del Partit Popular van votar Antonio Belda, mentre que tant els 2 regidors del PSOE com els del Bloc-Compromís van escollir les figures de Fernando Sempere i Sònia Beneyto.

En el torn d'intervencions va prendre la paraula, en primer lloc, Sònia Beneyto, qui va expressar l'enhorabona al partit guanyador, donant les gràcies a l'electorat que ha confiat en l'opció de Bloc-Compromís oferint-se a ser la seu veu en el consistori. Al nou equip de govern li va demanar «claredat en la gestió», manifestant que obtindrà la «disconformitat» del seu grup municipal en aquells futurs projectes que vagen marcats pel seu caràcter «populista o partidista». Sònia Beneyto va recordar que els nous temps «han d'estar més dedicats a les persones que no als grans projectes».

Per la seua part, les primeres paraules de Fernando Sempere com a nou portaveu del PSOE també van estar dedicades a felicitar al partit guanyador i a l'electorat socialista, indicant que a partir d'ara caldrà realitzar «una profunda reflexió» sobre el resultat en les eleccions. Sempere va expressar que el seu grup pensa realitzar «una oposició honesta» i lluitar per mantenir les quotes socials aconseguides en treball, educació, sanitat o benestar social, definint el PSOE com un «partit de progrés obert a la participació, disposat a ajudar i a buscar solucions per resoldre els problemes de la gent del poble lluny de projectes partidistes».

L'últim en prendre la paraula va ser l'alcalde reelecte Antonio Belda, qui en la seua intervenció va agrair a l'electorat la confiança dipositada en ell i en la seua llista per obtenir la victòria. Belda va manifestar que, a partir del següent dia de la presa de possessió, l'equip de govern anava a «treballar en benefici de tots els ciutadans», sense que hi haja «cap impediment per dialogar amb l'oposició en tot allò que siga beneficiós per al poble».

La totalitat de regidors/es va jurar o prometre el càrrec en valencià —a excepció de l'alcalde que ho feia en castellà—, utilizant Joanma Conejero, del Bloc, la fòrmula de l'imperatiu legal. Així mateix, els dos regidors del Bloc va introduir en l'acte de la presa de possessió la menció a la defensa del valencià a l'escola que comporta l'aplicació dels programes tradicionals d'ensenyement en valencià o immersió front l'opció plurilingüe que pretén aplicar el Consell a partir de cursos vinents.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Política

Boye: “S’estan donant cops de colze per veure qui fa la detenció”

barcelona
bangladesh

El govern xifra en 146 el nombre de morts en les protestes estudiantils

barcelona
veneçuela

Maduro assegura que farà respectar el resultat de les eleccions

barcelona
política

El PP acusa Sánchez de “comprar la butaca” d’Illa amb la “independència fiscal”

madrid
estats units

Harris ha recaptat ja 200 milions de dòlars i té 170.000 nous voluntaris

barcelona
iran

Khamenei ratifica Pezeshkian com a president

barcelona
àsia

El Japó, Corea del Sud i els EUA segellen una aliança de seguretat

barcelona
pròxim orient

Israel bombardeja posicions de Hezbol·là al sud i l’est del Líban

barcelona
política

“Si hi ha debat d’investidura, jo hi seré”

barcelona