Política

Tiana

El govern en minoria de Tiana aprova les dietes gràcies a l'abstenció del PP

L'alcaldessa desequilibra la votació en segona volta i aconsegueix tirar endavant la proposta

CiU i Gent alerten del primer “incompliment” del mandat

El govern en minoria de Tiana, format pel PSC i ERC, va aconseguir dimarts tirar endavant la seva primera proposta del mandat: el cartipàs i les retribucions dels regidors. No va ser fàcil, tenint en compte que van necessitar l'abstenció del PP per poder forçar una segona volta i disposar del vot doble de la presidència del ple, l'alcaldessa socialista, Ester Pujol.

El govern va defensar la proposta assegurant que la quantia de les dietes per assistència al ple, les juntes de govern i les juntes de portaveus eren les mateixes que durant el mandat anterior. “No estem canviant res. No ens posarem sous. Hi ha dietes”, va apuntar el primer tinent d'alcalde, Jordi Gost (ERC). Els arguments no van convèncer l'antic equip de govern ara a l'oposició (Gent i CiU), que va alertar del primer “incompliment” del mandat. “És contradictori amb els compromisos electorals”, va dir el cap de llista de CiU, Enric Nolis. Pujol va respondre aclarint que “la massa salarial no quedarà tocada”, i va convidar els dos grups a fer “una proposta” i tornar-la a sotmetre al ple.

També hi va haver controvèrsia pel que fa a les competències de la junta de govern, el dia de la seva celebració (totes les juntes de portaveus i de govern, així com els plens, se celebraran els dimarts) i les dedicacions dels regidors. Joan Pau Hernández (Gent) va preguntar si hi havia un motiu que justifiqués el canvi (les juntes, fins ara, es feien els dijous) i va insinuar que el fet de col·locar-se totes les juntes el mateix dia responia a la comoditat de només presentar-se un únic dia a l'Ajuntament. L'alcaldessa va tancar el debat remetent Hernández a preguntar a “qualsevol tècnic” la disponibilitat dels regidors del govern.

LA FRASE

Els garanteixo que la massa salarial de l'Ajuntament de Tiana no quedarà tocada
Ester Pujol
alcaldessa de Tiana

Les comissions informatives ara seran cinc

El nou govern ha creat una comissió informativa més. Aquest mandat seran cinc: Desenvolupament Local (presidida per Jordi Gost), Gestió i Millora de l'Administració (Jose Navarro), Serveis a les Persones (Ricard Fabra), Territori i Sostenibilitat (Héctor González), i General (Ester Pujol). Les comissions es reuniran els dimarts anteriors al ple ordinari.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.