Política

L'alcalde de Paiporta “crea ocupació” acomiadant dues mestres de l'EPA

A les portes es van concentrar bona cosa de persones demanant la continuïtat del servei

El PP argumenta que no es tracta d'un servei de la seua competència i fa més del que pot

El primer plenari amb contingut polític d'aquesta legislatura que vivia el Consistori d'aquesta localitat de la comarca de l'Horta, ha trencat qualsevol barrera i ha marcat el primer rècord de durada.

La sessió, amb quatre llargues hores de debat, ha tingut com a temes centrals els relacionats amb el sector de l'ensenyament i l'educació. El setè punt de l'ordre del dia, no ha pogut resoldre la proposta presentada conjuntament per tota la bancada de l'oposició, perquè l'Ajuntament se situara en contra del projecte de decret de trilingüisme que prepara la conselleria d'Educació per al proper curs 2012.

Els esforços dels síndics portaveus del PSPV-PSOE, Compromís per Paiporta i Esquerra Unida, tampoc no han pogut fer veure els regidors que ostenten la majoria, la necessitat de supervivència del Centre de Formació de Persones Adultes de Paiporta.

La idea preconcebuda del partit que fa servir la majoria absoluta, ha estat més que suficient perquè s'aprovara l'acomiadament de dues mestres que, segons sembla, “dificulten sobremanera la marxa de l'Ajuntament i trenquen l'equilibri pressupostari”, segons ha argumentat l'alcalde Vicent Ibor i la síndic portaveu dels populars.

La pressió ciutadana i el lliurament per registre d'entrada de 2.697 signatures recollides en tan sols dos dies, han fet endolcir el posicionament ferri del PP respecte d'aquest servei i, en 48 hores, ha passat del tancament imminent del centre, a l'acomiadament de dues mestres que, segons tots els indicis, resultaven incòmodes per a la bancada popular.

Qualsevol intent de justificació en base al pressupost municipal, resultava fàcilment rebatible i ha estat la força dels vots del PP al consistori, els que han tombat qualsevol intent d'estudi o de diàleg.

D'aquesta manera, l'Escola d'Adults de Paiporta, començarà el curs amb les dues contractades per la municipalitat, el professor adscrit als pressupostos de la Diputació i quatre de les sis persones que completaven el claustre l'any passat. Aquesta decisió fa perdre qualitat educativa en aquest centre, que a partir de setembre començarà a exportar alumnat a altres localitats de la rodalia.

Bous sí, escola menys

Pere Rossell

En realitat, de la primera sessió plenària amb contingut polític celebrat al consistori de Paiporta, els que podem dir que han resultat guanyadors, han estat els bous. S'ha creat un Consell Taurí que estarà beneït pel Conseller de Governació (això si que li agrada al PP, sí, els bous, la festa nacional) i que concita el sentit patri de bona part de paiportins i paiportines que diuen conèixer aquesta tradició “de tota la vida”. Eixirà guanyant ”El Copi”, que l'han fet assessor major d'aquesta colla i que té com a principal valor, haver estat en la Penya “La vaquilla” des dels 14 anys. Ha eixit guanyador el PP local perquè són els únics que faran i desfaran dins d'aquest consell taurí i per haver llevat el dret de la participació en aquest òrgan consultiu a la resta de l'oposició.

Ha eixit guanyador el conseller d'Educació que, gràcies als vots de la “zaplanadora popular“ no haurà de passar per la vergonya de tirar endarrere un projecte de decret trifàsic, destrellatat des de qualsevol punt científic i pedagògic i que tant de mal farà d'ací a poc, en cas que s'aplique, a la llengua pròpia dels que vivim i treballem al País Valencià.

Ha guanyat —pírricament— l'alcalde popular, que sembla que se n'ha eixit amb la seua i ha aconseguit fer fora al menys, una de les dues mestres que li resultaven més incòmodes, aquella que li va plantejar un recurs i li'l va tombar.

Ha guanyat Bob Esponja, perquè ha tingut el seu minut de glòria gràcies a la explicació del decret de trilingüísme que ha fet la síndic portaveu del PP. Ha guanyat la paella valenciana, que ha estat el recurs didàctic que ha emprat Pep Val per explicar la seua posició en aquest punt.

Han perdut tots els altres. Aquells que voldran anar a fer Cicles Formatius a l'EPA i ara no podran, els que intentaran fer Valencià de Grau Superior, els que desitgen fer el tercer nivell d'Anglés, les dues mestres que s'han vist descavalcades del projecte... però el que més ha perdut en aquesta primera contesa, vulga que no, ha estat Vicent Ibor, perquè a la primera revolteta ja se li comença a caure la careta, malgrat la imatge que ha volgut donar de gran demòcrata.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.