El Consell de l'Advocacia Catalana demana respecte per la immersió lingüística
Considera que un conflicte plantejat per ciutadans contra un acte administratiu no pot deixar sense efecte el sistema legal vigent
Destaca que la immersió lingüística ha funcionat amb normalitat i satisfactòriament durant anys
El Consell de l'Advocacia Catalana demana respecte per la immersió lingüística, davant la interlocutòria del TSJC que fa referència al sistema educatiu i des del respecte a la independència del poder judicial.
Segons el Consell, aquesta matèria està regulada per lleis, incloent l'Estatut d'Autonomia, plenament vigents, és a dir, que no han estat ni anul·lades ni derogades, i, per tant, han de ser respectades i complides per tots els poders públics i per la ciutadania.
Així mateix, considera que un conflicte plantejat per ciutadans contra un acte administratiu no pot deixar sense efecte el sistema legal vigent.
En conseqüència, apunta el Consell, qualsevol resolució judicial que tingui per objecte resoldre un conflicte concret plantejat per ciutadans contra un acte administratiu, no pot deixar sense efecte o alterar ‘de facto' un sistema legal vigent.
El sistema d'immersió lingüística que hi ha a Catalunya gaudeix d'un amplíssim suport social, polític i científic ja que afecta un element tan essencial com és la llengua pròpia del país.
A parer del Consell, la immersió lingüística ha funcionat amb normalitat i satisfactòriament durant anys, per la qual cosa qualsevol resolució judicial hauria de mantenir-se en la perspectiva d'aquest consens, així com ser curosa i sensible per evitar interpretacions interessades que posin en perill la convivència.
El Consell de l'Advocacia Catalana està format pels degans de 14 Col·legis d'Advocats de Catalunya -Barcelona, Figueres, Girona, Granollers, Lleida, Manresa, Mataró, Reus, Sabadell, Sant Feliu de Llobregat, Tarragona, Terrassa, Tortosa i Vic- , juntament amb els de les Illes Balears, Andorra i Perpinyà.