53 municipis catalans no rebran la transferència de l'Estat aquest octubre
L'executiu espanyol reté els fons als consistoris en aplicació de la Llei d'economia sostenible
Els governs locals sancionats no han presentat la documentació relativa a l'exercici de 2010
El govern espanyol ha anunciat aquest dilluns que no ingressarà a 53 municipis catalans la transferència mensual de l'octubre. L'executiu reté els fons a aquests consistoris perquè encara no han complert amb l'obligació de presentar la liquidació pressupostària de l'exercici 2010. Des del Ministeri d'Economia i Hisenda, asseguren que desbloquejaran aquestes transferències quan els 53 municipis presentin els comptes del darrer exercici.
El Ministeri d'Economia i Hisenda ha aplicat la Llei d'economia sostenible, segons la qual l'administració estatal, a partir d'octubre, està obligada a retenir les entregues mensuals a compte de la participació als tributs de l'Estat a tots els municipis que no hagin entregat la liquidació de l'any anterior.
Segons la llei, els municipis no perden aquestes transferències mensuals, sinó que les recuperen en el moment que envien a Hisenda els comptes anuals de l'exercici anterior.
El dia en què s'esgotava el termini legal per entregar els comptes del 2010, el 30 de setembre, un total de 7.092 municipis de tot l'Estat espanyol (87,4%) havien fet arribar la documentació a l'executiu central, mentre que 1.022 (12,6%) encara ho tenien pendent.
L'any passat, quan aquesta mesura encara no estava en vigor, només 3.890 municipis (48%) van presentar els comptes del 2009 a data del 30 de setembre.
A Catalunya són 53 els ajuntaments castigats enguany per no complir amb l'obligació d'entregar els comptes en els terminis establerts per la llei. Deixaran de rebre uns 13,5 milions d'euros. La majoria dels municipis que no rebran els avançaments d'impostos aquest mes d'octubre, en concret 25, es troben a la demarcació de Barcelona. Es tracta de Badia del Vallès, Calonge de Segarra, Capellades, Carme, Castellar del Riu, Castellbell i el Vilar, Castellfollit de Riubregós, Montgat, Montmaneu, Montseny, la Nou de Berguedà, Olvan, Orpí, la Quar, Rubió, Sagàs, Sant Esteve de Palautordera, Sant Jaume de Frontanyà, Sant Pere Sallavinera, Sant Quintí de Mediona, Santa Maria de Merlès, Sora, Viver i Serrateix, Talamanca i Torrelles de Foix.
A la demarcació de Tarragona els consistoris afectats són 12: Bonastre, Camarles, Creixell, Duesaigües, El Lloar, Masllorenç, Perafort, Riudecols, Tivenys, Torroja del Priorat, Ulldemolins i la Vilella Alta.
A Ponent i a l'Alt Pirineu queden bloquejades les partides a onze municipis: Abella de la Conca, Cabó, Clariana de Cardener, Llimiana, Montoliu de Segarra, Oliola, Puigverd d'Agramunt, Sanaüja, Sant Esteve de la Sarga, Sarroca de Lleida i la Vall de Boí.
Finalment, les localitats gironines afectades per aquesta mesura d'Hisenda són només cinc: Madremanya, Massanes, Mollet de Peralada, Osor i la Pera.
Notícies de ...
- Sant Esteve de Palautordera
- Castellfollit de Riubregós
- Sant Esteve de la Sarga
- Sant Jaume de Frontanyà
- Sant Quintí de Mediona
- Castellbell i el Vilar
- Santa Maria de Merlès
- Sant Pere Sallavinera
- Clariana de Cardener
- Torroja del Priorat
- Puigverd d'Agramunt
- Abella de la Conca
- Mollet de Peralada
- Calonge de Segarra
- Sarroca de Lleida
- Torrelles de Foix
- Castellar del Riu
- Badia del Vallès
- La Nou de Berguedà
- La Vilella Alta
- Ulldemolins
- Masllorenç
- Duesaigües
- Madremanya
- Capellades
- Tarragona
- Riudecols
- Talamanca
- Montmaneu
- Barcelona
- Camarles
- Perafort
- Bonastre
- Creixell
- Llimiana
- Massanes
- Montseny
- Tivenys
- Sanaüja
- Montgat
- Oliola
- Sagàs
- Olvan
- Carme
- Cabó
- La Pera
- Osor
- Sora
- Orpí
- La Quar