Política

Baix Llobregat

L'oposició tomba les ordenances a Esplugues

Governar un ajuntament en minoria no és fàcil. El PSC d'Esplugues –que va perdre la majoria absoluta al maig– ho va comprovar dimecres, en el ple en què es va debatre la seva proposta d'augment i congelació d'impostos i taxes. L'oposició en bloc (PP, CiU, ICV-EUiA i ERC) hi va votar en contra i va evitar que les ordenances fiscals del 2012 tirin endavant, basant-se en la falta d'informació sobre el pressupost de l'any vinent.

El PSC proposa un augment del 3% –corresponent a l'IPC– en alguns impostos, com ara l'IBI, que és redistributiu. Segons el primer tinent d'alcalde, Enric Giner, el consistori ha de reequilibrar una caiguda d'ingressos d'1,7 milions i cal reduir la despesa i també augmentar impostos. “La pujada que proposem és la mínima imprescindible; si no ho fem, el 2013 arrossegarem un problema i potser haurem de retallar en serveis que són importants”, explica. Giner creu que l'oposició “és a temps de rectificar” i el PSC encara no ha decidit si durà una alternativa al ple o si mantindrà les ordenances actuals.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.