Política

EU diu que ara se sabrà quants diners ha pagat la Generalitat a Urdangarín

El diputat Ignacio Blanco recorda que a València hi ha dos imputats per les relacions de la Generalitat amb l'Institut Nóos

El govern valencià s'ha negat a lliurar la documentació oficial dels convenis amb l'empresa del marit de la Infanta

El portaveu adjunt del grup parlamentari d'Esquerra Unida a les Corts, Ignacio Blanco, ha valorat la imputació del duc de Palma, Iñaki Urdangarin, i espera que “es faça justícia” i “la corona deixe de ser intocable”. Blanco ha exigit responsabilitats polítiques al Consell, ja que “donà gran part dels fons públics que, presumptament, el gendre del rei es va apropiar a través de la seua xarxa d'empreses i paradisos fiscals”.

A més, ha explicat que amb l'obertura del sumari, es podrà esbrinar quants diners ha obtingut exactament Urdangarin de l'administració valenciana i quins han sigut els responsables polítics. Blanco ha recordat que el Consell nega informació sobre els contractes amb Urdangarin al grup parlamentari d'esquerres des de novembre del 2010.

Per una altra banda, el diputat d'EUPV ha instat a Telefònica a acomiadar amb caràcter immediat a Iñaki Urdangarin, seguint les indicacions de l'article 3 del títol tercer del Reglament del Consell d'Administració de la multinacional espanyola que preveu el cessament de qualsevol conseller la permanència del qual poguera afectar al crèdit o la reputació de la companyia.

Així mateix, Blanco ha recordat que la Infanta Cristina és sòcia en una de les principals empreses investigades per la fiscalia anticorrupció.

Finalment, el diputat ha explicat que des que va esclatar el cas, han observat molts paral·lelismes entre la trama balear i la trama valenciana. “L'única diferència és que a València, el PP va pagar més del doble que a Palma”.

En tot cas, Blanco ha recordat que els dos ex directors de CACSA, José Manuel Aguilar i Jorge Vela —actual director general del'Institut Valencià de Finances—, l'ex directora de Gestió, Elisa Maldonado i el director de Valencia Turisme, José Salinas, han estat imputats de moment.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.