Política

maresme

Els tractors encapçalaran la caravana per la independència al Maresme

Els organitzadors fan una crida a una participació ordenada, cívica i sense incidents

La marxa començarà a les 10 del matí de diumenge des dels dos extrems de la comarca: Montgat i Tordera

La caravana per l'Estat propi que organitza diumenge al matí ANC Maresme estarà encapçalada per tractors que marcaran el ritme pausat i de passeig per l'N-II. Ahir, membres de l'assemblea territorial van fer la presentació oficial a Calella d'un acte que s'espera multitudinari i que començarà amb concentracions de vehicles als dos extrems de la comarca: a l'estació de Montgat Nord i a la rotonda sud de Tordera. Durant el recorregut, tal i com va apuntar el membre del secretariat Xavier Ponsdomènech, està previst que es vagin incorporant cotxes a la marxa. “Tot just ens estan informant de diferents grups de gent que s'estan organitzant per afegir-se en un punt o un altre del recorregut, per això és difícil preveure el nombre aproximat de participants”, va puntualitzar Ponsdomènech. La concentració final es farà a la rotonda del supermercat de Canet, on està previst que es facin els parlaments i on hi haurà un servei de bar “només amb productes amb denominació d'origen català” per sufragar la despesa de l'activitat.Els organitzadors van fer una crida a la participació cívica dels conductors a la marxa “no es tracta de provocar retencions i fer la guitza a la resta de cotxes, sinó de gaudir de l'acte amb una conducció responsable i de sentit comú”.

En la presentació d'ahir, el també membre de l'Associació, Toni Llimona, va incidir en la importància de consolidar i estendre arreu el treball realitzat per l'ANC a favor de la independència de Catalunya i va puntualitzar que “el temps ens ha demostrat que l'estat de les autonomies és un cadàver en avançat estat de descomposició”.

A la taula també va ser convidada l'alcaldessa de Santpedor, Laura Vilagrà, portaveu de Decidim.cat i vocal de l'Associació de Municipis per la Independència. Vilagrà va emfatitzar el moment històric que viu el moviment independentista i va defensar les actuacions conjuntes de les diferents entitats que busquen la consecució d'un Estat propi. Finalment, l'alcalde de Vilassar de Dalt, Xavier Godàs (CEV), que serà present diumenge amb altres alcaldes de la comarca va denunciar “l'esclavatge institucional, identitari i econòmic” de Catalunya envers l'estat espanyol i va destacar l'important paper dels ajuntaments a l'hora de fer “pedagogia per la independència”. Per més informació: www.assemblea.cat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.