Política

Els Verds al·leguen contra l'Ordenança de bicicletes de Gandia

El portaveu d'Els Verds de Gandia, Joan Francesc Peris, ha registrat una al·legació a l'Ordenança de Mobilitat de Bicicletes redactada pel govern municipal del PP, que demana no siga aprovada i es pospose el seu debat i una possible nova redacció fins el moment que es desenvolupe globalment el Pla de Mobilitat Urbana Sostenible de l'Ajuntament de Gandia i en el marc d'una nova Ordenança del Trànsit de la ciutat.

Els Verds de Gandia consideren en la seua al·legació que “l'aprovació d'una Ordenança sobre la Mobilitat de Bicicletes, amb un seguit de prohibicions i multes, en sí mateix no té una altra lectura que l'augment de l'ús de la bicicleta a Gandia ha causat una sèrie de problemes i dificultats en el trànsit que abans no existien, com si ja estiguera desenvolupat tot el Pla de Mobilitat Urbana Sostenible i, com hauria de ser previ, l'Ajuntament hauria renovat i actualitzat la l'Ordenança de Trànsit de l'any 2000”.

Així, Els Verds de Gandia valoren com a molt negatiu per al foment de l'ús de la bicicleta que s'aproven unes ordenances que inclouen tot un seguit de sancions quan està per desenvolupar el Pla de Mobilitat Urbana Sostenible de Gandia i quan encara no s'han renovat les ordenances de trànsit de la ciutat, en vigor des de l'any 2000, que són anteriors a l'aprovació del Pla de Mobilitat Urbana Sostenible i no estan redactades des de l'objectiu de reducció de les emissions contaminants i de la promoció de l'ús de les bicicletes en detriment del cotxe particular a motor.

Abans de redactar ordenances reguladores de les bicicletes, l'Ajuntament de Gandia hauria de definir concretament els carrers de Gandia de velocitats limitades de 20 i 30 km/hora, els sentits de circulació, la priorització dels vianants i les bicicletes i tornar a redactar l'Ordenança de Trànsit segons l'opinió de Peris.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.