Política

opinió

Converses de sofà entre Pujol i Madrid

Pujol ha d'explicar què demanava l'Espanya oficial als governs catalans

La bona memòria de Jordi Pujol hauria de facilitar als catalans tenir el dret a conèixer els detalls de les entrevistes que al llarg de vint-i-tres anys va mantenir amb els respectius presidents de govern al Palau de La Moncloa: Suárez, Calvo-Sotelo, González i Aznar. Pujol hauria d'explicar el contingut de les converses i podríem extreure'n més documentació sobre què n'espera l'Espanya oficial, dels catalans.

Unes escenes de sofà on Pujol buscava un “peix al cove” que consistia en transferències del govern a la Generalitat, percentatge de l'IRPF, etc. Per tot allò que sabem, Pujol mai va arribar a la confrontació amb els respectius presidents de govern en les llargues entrevistes de La Moncloa. En tot cas ho feia posteriorment i mitjançant la premsa. Mai es va aixecar del sofà, a diferència de Tarradellas amb Suárez. Fet que va obtenir un bon rèdit polític a la seva arribada de l'exili. Era una època de relació tan o més difícil que l'actual, amb la diferència que hi havia més unitat dels partits catalans. Pujol facilitava als presidents molta informació, sobretot internacional. Les seves visites a La Moncloa es caracteritzaven per guanyar en l'ús de la paraula.

En les pròximes setmanes el president de la Generalitat, Artur Mas, visitarà La Moncloa i s'entrevistarà amb Mariano Rajoy, i s'espera una gran escena de sofà. Tots dos tenen davant seu un llarg recorregut en els seus respectius governs. Han de saber posar el rellotge a zero d'antigues discrepàncies i sobretot ensenyar les cartes per explicar si volen fer el camí junts o separats.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
amèrica del sud

L’arrest de dos bascos a Veneçuela eleva el nivell de la crisi diplomàtica

barcelona

Caça major contra l’amnistia

Barcelona
política

Núria Navarro, nova diputada del PSC al Parlament de Catalunya

girona
guerra a gaza

Un míssil balístic disparat des del Iemen activa les alarmes en el centre d’Israel

barcelona
Dídac Manresa Molins
Alcalde de Breda (ERC)

“Un dels objectius de legislatura és enllestir la redacció del POUM”

Breda
Política

El sentiment de catalanitat va a la baixa

Barcelona
amèrica del sud

Veneçuela deté dos bascos acusats de conspirar contra Maduro

barcelona
estats units

Trump promet deportacions a la ciutat sacsejada per les mentides

barcelona
guerra a gaza

Els atacs israelians contra el nord de la Franja causen una vintena de morts més

barcelona