Política

El Bloc d'Alaquàs en contra de l'increment de l'IBI

Consideren que l'augment superior al 3% previst per aquest 2012 ja suposa un esforç molt important per a la butxaca dels ciutadans

El grup municipal del Bloc Els Verds a Alaquàs, ha demanat a l'equip de govern socialista de l'Ajuntament que procedisca a estudiar la formula legal oportuna per evitar que s'aplique al municipi l'increment addicional del 4% de l'Impost de Béns i Immobles (IBI), que valida el primer paquet de mesures contra el dèficit aprovat pel govern central de Mariano Rajoy.

Segons el regidor Vicent Forment, “aquest increment se sumaria a l'augment ja previst per l'Ajuntament superior al 3% el que suposaria un autèntic “catastrazo” i un augment del rebut del IBI per al 2012 superior al 7%,

El grup denunciant considera que “els augments que s'han aprovat ja suposen un esforç molt important per a la butxaca dels ciutadans d'Alaquàs que acusen els efectes de la crisi econòmica. Els membres de la coalició entenen que les recents pujades de taxes i impostos municipals, ja suposen un augment més que considerable de la pressió fiscal en aquests moments de dificultats econòmiques.

Per aquest grup, la mesura és injusta, ja que no discrimina entre les rendes més altes i les més baixes i representa una càrrega més per a moltes famílies que veuen com disminueixen els seus ingressos, mentre augmenta la càrrega fiscal a tots els àmbits. És per això, que el regidor Vicent Forment, demanarà en el proper plenari del dijous, mitjançant una moció que s'estudien mecanismes per compensar la ciutadania davant l'increment de l'IBI.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.