Política

Compromís per Alzira veu intolerable la pujada de la contribució urbana un 16%

La coalició està disposada a promoure una mobilització ciutadana contra aquesta decisió feta en plena crisi econòmica

Fa unes setmanes, des de la Coalició Compromís per Alzira mostraven la preocupació per l'impacte que tindria per als veïns i veïnes el Reial Decret Llei de Rajoy que podia augmentar l'Impost de Béns Immobles a Alzira a pesar de l'acord del Ple municipal de mantenir aquest impost congelat per la greu crisi econòmica que estem travessant.

Segons sembla, en aplicació estricta del Reial Decret Llei del Partit Popular, l'acord del Ple que per unanimitat va aprovar congelar l'IBI per a any 2012 no és vàlid. Per tant, l'aplicació estricta del catastrazo de Rajoy és augmentar la base imposable de cada habitatge en un 10% i a més, afegir un augment del 6%.

Açò pot suposar en definitiva un augment total del 16% de l'IBI d'urbana per a l'any 2012 el que suposa una pressió fiscal molt elevada per als veïns i veïnes d'Alzira. Des de Compromís per Alzira s'assegura que no s'està en absolut d'acord.

La coalició econacionalista assegura que es necessitat arribar a un acord entre tots en l'aplicació d'aquesta mesura, compensant aquest augment fiscal, fins i tot amb una rebaixa en altres imposts i taxes. l en segon lloc, amb aquests ingressos extraordinaris que l'Ajuntament d'Alzira preveu recaptar, caldria aprovar un Pla d'Ocupació Local per als anys 2012 i 2013 amb la finalitat de millorar la situació de l'ocupació en la ciutat tant amb la creació de llocs de treball de caràcter públic com de caràcter privat per a les empreses i autònoms amb la intervenció de sindicats i associacions empresarials.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.