Política

La lectura de la tesi de Camps acaba amb un detingut

Un centenar de persones es van manifestar contra l'expresident valencià al campus universitari d'Elx

La presència de l'expresident valencià en qualsevol acte, en un context de crisi que al País Valencià s'associa al balafiament que es va produir sota el seu mandat, és un “reclam” per als sectors més indignats amb la seua gestió al capdavant de la Generalitat.

Francisco Camps presentava ahir al campus de la Universitat Miguel Hernández d'Elx la seua tesi Propostes per a la reforma del sistema electoral. Fins allí es van aplegar un centenar de persones, principalment estudiants, que van manifestar a través de pancartes, cartells i proclames el seu malestar per la política practicada per Camps i el seu executiu i, sobretot, per la sentència absolutòria de l'expresident en el juí dels vestits. La ironia sobre la presència dels manifestants, —“fa goig veure aquests joves maquíssims i educats entusiasmats per la presentació d'una tesi”— que va expressar l'exlíder valencià, es va transformar en malestar en ser preguntat per si s'havia pagat el vestit que portava i si en tenia factura. Aquesta interpel·lació, feta per un veí d'Elx, va provocar que Camps s'adreçara a ell per exigir-li que demanara perdó perquè no estava dient “la veritat”.

La compareixença de Camps –va rebre un excel·lent cum laude– va ser controlada per un fort dispositiu de seguretat que va detindre un dels joves manifestants, moments després que l'expresident abandonara el campus.

LA FRASE

Garzón no mereix que li dedique ni un sol minut en un dia tan bonic i important per a mi
Francisco Camps
expresident del govern valencià

El PSPV-PSOE formalitza el recurs al Suprem

Després de diversos ajornaments, el PSPV-PSOE va formalitzar ahir al Tribunal Suprem el recurs contra la sentència absolutòria de Francisco Camps i Ricardo Costa en el juí dels vestits. En el recurs redactat pel lletrat Virgilio Latorre, en representació de l'acusació popular exercida pels socialistes, s'argumenta un possible trencament de forma per “manifesta contradicció” en els fets provats i, perquè es va dictar sentència “sense la concurrència del nombre de vots exigits per la llei, cosa que hauria d'haver dut el jutge a retornar l'acta del jurat”.

El líder dels socialistes va expressar que el recurs era una “obligació” amb els milers de valencians insatisfets amb la sentència i va expressar el seu desig perquè la corrupció no quedara impune.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
GUERRA A EUROPA

Ucraïna afirma haver enfonsat un submarí rus a Crimea

BARCELONA
VENEÇUELA

Segona gran mobilització opositora contra la reelecció de Maduro

BARCELONA
REGNE UNIT

Creixen les protestes racistes a Anglaterra pels apunyalaments de Southport

BARCELONA
SOMÀLIA

Al Shabab reapareix a Mogadiscio amb un atemptat suïcida

BARCELONA
política

El PP insta els barons socialistes a “passar a l’acció” contra l’acord amb ERC

barcelona
política

Vilalta nega que ERC surti dividida de la consulta a les bases

barcelona
política

La CUP critica el pacte d’ERC i dubta que s’apliqui el canvi de model fiscal

barcelona
PRÒXIM ORIENT

Detencions a l’Iran per l'error que va permetre l’assassinat de Haniyeh

BARCELONA
política

Puigdemont lamenta que ERC no hagi explorat una repetició electoral “en noves condicions”

barcelona