Política

El Consell xifra en un 18,64% el seguiment de la vaga entre els funcionaris

L'ensenyament públic es paralitza en un 36%, mentre que en el transport la convocatòria s'ha seguit en un 62,59%

El consum elèctric ha sigut un 7% menor que en un dia habitual

La Generalitat valenciana ha xifrat el seguiment de la jornada de vaga general convocada per a aquest 29 de març en un 18,64 per cent entre els treballadors de la funció pública de l'administració autonòmica; en un 16,18 per cent entre els empleats de la sanitat pública; en un 16,98 per cent entre els de justícia i en més d'un 30 per cent en els nivells no universitaris de l'ensenyament públic.

En el sector educatiu, ha secundat aquesta convocatòria un 36 per cent del personal docent d'infantil i primària en els centres públics i un 3,98 per cent en el cas de l'ensenyament privat. En, secundària el seguiment ha sigut del 32,75 per cent en la pública i del 6,87 per cent en la privada.

En el transport, la vaga s'ha seguit en un 62,59 per cent en els serveis de Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) a Alacant i València, i en un 85,83 per cent en els autobusos urbans.

Així ho ha expressat el conseller de Governació, Serafín Castellano, en la roda de premsa que ha oferit per informar del seguiment d'aquesta convocatòria.

El conseller ha destacat la “gran normalitat” amb què la vaga general ha transcorregut al País Valencià durant aquesta matinada i les primeres hores del dia, i ha fet ressaltar que no s'han registrat “incidents importants” i que “només” s'han produït “els típics que solen passar en aquest tipus de vagues generals”.

Castellano ha assegurat que “s'han complit els serveis mínims al 100 per cent en tots els sectors”. Igualment, ha comentat respecte al consum elèctric registrat, que l'acumulat, entre les 0.00 i les 8.00 hores, ha sigut un 7 per cent inferior al d'un dia normal, enfront del 15 per cent menys del conjunt de l'Estat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.