Política

Barberá: “És pràcticament com un dia laborable”

L'alcaldessa de València destaca la voluntat dels sindicats de mantindre el dret dels ciutadans, tant el de vaga com de el de treball

El 17,68% dels treballadors del consistori han fet seguiment de la convocatòria

L'alcaldessa de València, Rita Barberá, ha assegurat que tots els col·legis, mercats i serveis municipals de la ciutat estan funcionant “amb normalitat” i que els únics incidents produïts han sigut algun tall de trànsit, contenidors cremats i portes amb silicona als panys.

Barberá ha destacat la “voluntat clara” dels sindicats “de mantindre els drets dels ciutadans, tant de vaga com de treball”, i ha incidit en el fet que ha percebut que l'actitud és “no violenta”.

En l'Ajuntament de València la incidència de l'atur a les 9.30 hores era del 17,68 %, cosa que suposa que d'una plantilla de 3.670 funcionaris amb dret a vaga –la Policia Local no pot fer-ne–, 649 treballadors han exercit el seu dret, segons Barberá.

L'alcaldessa ha manifestat que està “garantida” l'obertura de tots els museus i biblioteques i que els col·legis estan “tots oberts”.

Els mercats, els centre municipals de serveis socials, les oficines de recaptació, les juntes municipals de districte, el registre municipal, les oficines d'atenció i “totes” les dependències municipals presten serveis “com un dia més”, segons Barberá.

També ha informat que s'han respectat els serveis mínims del 30% de l'EMT i que la presència de piquets en les cotxeres i en les oficines no ha provocat cap incidència.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.