Política

Puig assegura que tothom ha estat en la lluita contra la corrupció

Els delegats del 12è Congrés del PSPV-PSOE destrien un dels dos candidats que han aconseguit presentar els avals mínims

L'aspirant a la secretaria general del PSPV-PSOE diu sentir-se corresponsable de totes les derrotes del partit, però insta a superar-les des d'un lideratge compartit

El diputat i alcalde de Morella, Ximo Puig, ha atacat directament la principal línea de defensa del seu rival a la secretaria general del PSPV-PSOE: la lluita contra la corrupció. Puig s'ha remuntat a la pretèrita i ja quasi oblidada època del govern socialista a la Generalitat, per a recordar que va ser Joan Lerma qui va iniciar aquesta batalla fent fora del partit a l'actual síndic del PP, Rafael Blasco, en descobrir-se un presumpte afer de corrupció. “Tot el món ha donat la cara per la corrupció, tots hem estat en eixa lluita”, ha expressat.

Puig, que s'ha adreçat directament als delegats que van avalar Francesc Romeu i Manolo Mata, ha assegurat que la seua alternativa passa per construir un projecte que tinga com a base la socialdemocràcia, en què s'aposte decididament per canviar el model productiu i arrelat al País. “Ha de ser un projecte valencianista, no nacionalista. Si no estimes la teua terra no pots defensar-la. Hem de ser tant valencianistes com socialistes i tant socialistes com nacionalistes”, ha subratllat.

El considerat com a líder del neolermisme, també s'ha referit a les divisions endèmiques que arrossega el partit i ha apel·lat per aconseguir un partit unit i enfortit. “Són més les coses les que ens uneixen que les que ens separem. Hem de superar falses divisions i falsos etiquetatges. Quan es perd són molts els problemes”, ha subratllat.

El candidat a la secretari general ha recollit la crítica que ahir mateix li llançava l'actual líder del partit i ha assegurat sentir-se “corresponsable” de totes les derrotes del partit. “Hem de superar-lo amb bona gestió i amb un horitzó clar. Hem d'estar junts, units, però no uniformats”. L'aspirant ha fet una aposta per la integració, “on ningú no se senta discriminat, on estiguen els millors per poder donar la cara en aquests moments tan difícils”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.