Política

Puig derrota a Alarte

L'alcalde de Morella s'imposa al fins ara líder del PSPV-PSOE amb una contundent victoria: 321 vots per 179

En l'anterior congrés Alarte sols li va guanyar per vint vots

Es marca com a objectiu guanyar la dreta

Els delegats del dotzè congrés del PSPV-PSOE han complit amb un guió que estava pràcticament escrit des que es va convocar el conclave i es va saber el nom dels aspirants a la secretaria general. L'alcalde de Morella i diputat al Congrés, Ximo Puig, ha guanyat el duel que des del passat congrés, manté amb la persona que fins ara liderava la formació, Jorge Alarte, quan ambdós es van disputar el càrrec. Puig ha aconseguit 321 vots (61,4%) front els 179 sufragis d'Alarte (34,09). Vint-i-quatre persones s'han abstés (0,4) i un vot ha estat nul.

La victoria de Puig, no per esperada, no deixa de copsar, ja que el nou líder dels socialistes valencians que s'ha presentat com l'abanderat de la renovació i el canvi, és un dels referents de l'època joiosa de la formació.

Puig, que ha buscat a Alarte entre els nombrosos militants que el felicitaven efusivament, ha pujat a l'escenari en ser proclamat per assegurar que el seu triomf és “sols la victoria del PSPV-PSOE”. El nou secretari general ha emplaçat els socialistes ha seguir el procés de canvi encetat pel PSOE amb un objectiu clar: vèncer el PP. “No hem d'aturar la dreta, sinó guanyar-la”, ha encoratjat a un auditori lliurat al seu entusiasme.

El ja nou líder del PSPV ha tingut paraules d'agraïment per a la resta d'aspirants amb especial èmfasi per a Manolo Mata i Francesc Romeu. I de record per als que encara lideren la formació des de l'ombra i sense el suport dels quals no hauria aconseguit la victoria. “El PSPV de Joan Lerma que va aconseguir l'autogovern i de Cebrià Císcar que va impulsar el valencià a l'escola”. Això no obstant, ha insistit com durant tot el congrés en la voluntat d'integrar. “Aquest és un projecte que no pot perdre a ningú i hem d'ampliar, perquè els valencians no es mereixen uns governs com els que tenen”, ha destacat.

En una última al·locució, Puig ha dit que el partit ha de ser un instrument per al canvi i la reflexió social. “Us convoque a l'esperança, a la lluita i al combat”, ha conclòs.

El Perfil del nou Secretari General

Redacció

Ximo Puig és periodista de professió i en 1983 fou triat secretari autonòmic i diputat de Cultura en la Diputació de Castelló de la Plana. D'aquests càrrecs va dimitir en ser anomenat responsable de Cultura i Educació de la Comissió Executiva del PSPV. Director del gabinet del president de la Generalitat Joan Lerma, en 1995 fou elegit alcalde del seu poble (Morella), responsabilitat que encara exercita.

Fou portaveu del grup socialista a la Diputació de Castelló i en 1999 encapçalà la candidatura autonòmica per aquesta circumscripció. L'any 2000 fou anomenat síndic portaveu del grup parlamentari socialista i responsable de relacions institucionals de la Comissió Executiva Nacional del PSPV-PSOE.

En les Corts Valencianes, Ximo Puig ha estat vicepresident segon i portaveu adjunt. Després de les eleccions del passat mes de novembre, és diputat al Congrés de la carrera de sant Jeroni.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.