Política

El nou secretari dels socialistes vol connectar el partit amb la societat

Promet eleccions primàries a l'estil francès i respecte a totes les sensibilitats socialistes

El recent triat Secretari General dels socialistes valencians, Ximo Puig, ha manifestat davant els mitjans de comunicació que cobreixen el 12è Congrés del PSPV-PSOE que s'hi desenvolupa al Paranimf de la Universitat d'Alacant que, “el nostre compromís és amb la societat valenciana, de treball i de tot l'esforç que podem fer. Nosaltres estem per a construir la comunitat i des del primer dia anem a treballar per a intentar que milloren les coses".

En relació a la capacitat de reacció del grup polític que ara representa, Puig ha afirmat que “no ens passarem tres anys enviant missatges catastrofistes o intentant descriure la realitat que per cert és prou catastròfica".

Quan a les prioritats generals, l'alcalde de Morella i actual Secretari General del PSPV, assegura que el que cal fer és “ajudar que la gent trobe treball i no es veja forçat a emigrar. També volem que d'una vegada per totes, es garantisca l'educació pública que ara està amenaçada".

En relació a l'organització que procurarà portar endavant a partir de dilluns, assegura que intentarà que “hi haja una representació del partit, per una banda, i una direcció pensada en la societat valenciana; nosaltres necessitem orientar la direcció política en els temes econòmics i socials i per tant serà una executiva que parlarà sobretot en termes econòmics i socials".

No ha tingut cap dubte en assegurar que l'executiva que ha de sortir d'aquest Congrés, “respondrà a criteris de proporcionalitat aconseguits, tal i com va passar en l'anterior congrés i pel que fa al Comité Nacional, seria raonable garantir la proporcionalitat perquè estiguen representades totes les sensibilitats. Això trobe que és fonamental. Ja ho he anunciat jo vull que el Comité Nacional siga un òrgan deliberatiu per a tindre l'opinió de tots”.

Primàries

Preguntat sobre el procediment d'eleccions Primàries dins de l'organització, Puig afig que té dos anys per a reconstruir el partit, “per a reconstruir la nostra aliança amb la societat valenciana, per a teixir tot un projecte seriós i després unes primàries de llibertat que s'òbriga més enllà dels militants per a aconseguir que siga l'aportació del socialisme valencià a la revitalització de la democràcia. En aquests moments la política està molt qüestionada i el que jo vull és ajudar a superar el divorci entre la política i la societat. Serà un procés obert al poble, d'esquerres, que se declaren simpatitzants del PSPV serà un experiència a la francesa el més aproximada possible”.

Sindicatura de les Corts

El fet que actualment no ocupe lloc a la cambra legislativa valenciana no l'ha fet dubtar i en aquest sentit, Puig diu que “el millor resultat dels darrers 10 anys es va obtenir en temps de bicefàlia entre els secretari general i el síndic portaveu. Hi ha mil possibilitats. El més important és el projecte polític, que hi haja lideratges compartits i no lideratges cesaristes. Hem de tindre un gran equip que estiga situat a les Corts i també al Congrés, als Ajuntaments, a Europa, a tots els àmbits institucionals, el que es tracta és que tot tinga un projecte comú”.

Dit això, la voluntat del ja secretari general dels socialistes valencians és concórrer a les eleccions ”sabedor com sóc del gran suport rebut al Congrés d'Alacant. No obstant això, en aquests moments no és la prioritat. La prioritat és la crisi, reconstruir el partit, iniciar el projecte i reactivar la Comunitat Valenciana.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.