Política

El govern espera el vistiplau del ministeri d'Hisenda

La resposta al pla d'ajustament de la Generalitat per complir amb el dèficit de l'1,5% s'espera entre avui i demà

La inclusió de 211 milions d'euros que Catalunya reclama a l'Estat serà un punt de fricció amb Madrid

El govern espera obtenir entre avui i demà al matí el vistiplau del ministeri d'Hisenda al pla d'ajustament que ha elaborat per complir amb el límit de dèficit, l'1,5 % del PIB.

El conseller d'Economia, Andreu Mas-Colell, que demà representarà a Catalunya en el Consell de Política Fiscal i Financera (CPFYF), ha assegurat que continuen els contactes amb Hisenda i s'ha mostrat confiat que la reunió d'aquest organisme serveixi per “oficialitzar l'aprovació” del pla.

Un dels punts de fricció amb Hisenda és com figuren en el pla els 211 milions d'euros que Catalunya reclama a l'Estat, en compliment de la liquidació del 2009 de la disposició addicional tercera de l'Estatut, uns ingressos que el govern espanyol ja ha dit que no pagarà.

Mas-Colell ha remarcat que Catalunya “no pot renunciar mai” als deutes, però ha afegit: “Hi pot haver ingressos que, per una raó o per una altra no es materialitzin. Un bon pla ha de tenir mecanismes de contingència i el nostre en tindrà”, ha dit.

El govern fa setmanes que negocia l'aval d'Hisenda a les mesures, que rebaixaran en 1.500 milions la despesa pública, un vistiplau que el govern necessita si no vol exposar-se als mecanismes coercitius previstos a la llei d'estabilitat pressupostària, que, en darrer terme, comportarien la intervenció estatal al govern de Catalunya. Ara bé, el president Artur Mas va posar de manifest, durant l'anunci de la tercera fase de les tisorades al país, va reconèixer que no garantia que el govern català complís amb l'objectiu de dèficit marcat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.