Política

Mas ja “sospitava” que el dèficit d'alguns territoris no era real

El president de la Generalitat lamenta que altres comunitats no reconeguessin el desequilibri dels seus comptes

Recomana que no s'amaguin els problemes perquè sinó no es podran resoldre

El president de la Generalitat, Artur Mas, ha assegurat aquest diumenge que el govern ja “sospitava” que el dèficit que algunes comunitats havien presentat a l'executiu de Rajoy no era real. Mas s'ha referit així a la noticia de què el dèficit de 2011 al conjunt de l'Estat va ser finalment del 8,91% a causa de la desviació dels dèficits de Madrid, Castella i Lleó i el País Valencià.

El president ha lamentat que alguns territoris no posessin “les cartes sobre la taula” des del primer moment i reconeguessin el dèficit que tenien, però ha assegurat que la Generalitat ja “intuïa” que “allò que es presentava com a tan bo a altres comunitats autònomes no ho devia ser tant” perquè en algun lloc devien amagar “alguns problemes”. Ara, aquests problemes han començat a sortir, ha afegit.

Mas ha posat com a exemple l'actitud de Catalunya que, des del primer moment, va “explicar la veritat” i va ser transparent. El cap de l'executiu català ha recomanat a la resta de governs autonòmics que facin el mateix perquè, segons ha dit, si es van amagant els problemes, només s'ajornen i es fan més grans. “Els problemes s'han d'afrontar de cara”, ha declarat i així es pot reaccionar amb “més energia i eficàcia”. “Millor saber la veritat i enfrontar-s'hi que no fer trampes al solitari”, ha sentenciat.

El president ha celebrat que ara altres comunitats, que no havien posat “les cartes sobre la taula” des del principi, optin ara per seguir el camí de Catalunya i facin públiques les xifres reals dels seus dèficits.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.