Teià posa fi avui a sis anys d'alcaldia d'ERC, que passa la vara al soci de CiU

Andreu Bosch continuarà al consistori ocupant el càrrec de primer tinent d'alcalde, que fins ara tenia Josep Botey

El republicà Andreu Bosch oficialitzarà aquest vespre en un ple extraordinari el canvi d'alcaldia amb CiU pactat l'any 2007 quan les dues formacions van decidir governar conjuntament. El convergent Josep Botey encapçalarà el govern local en els últims dos anys de mandat després d'haver estat fins ara tinent d'alcalde i regidor de Cultura i Serveis. Bosch, que continuarà al consistori fins al 2011 diu adéu definitivament al càrrec que ha mantingut durant sis anys –va ser escollit alcalde el 2003– i al qual no tornarà a presentar-se. Josep Botey, un veterà a l'Ajuntament teianenc, va agafar el relleu de la federació nacionalista el 2002 de mans de l'històric batlle Joan Castan i s'estrenarà com a alcalde després d'haver passat tant per l'oposició com pel govern.

ANDREU BOSCH

«He recollit els fruits de la feina feta»

–Vostè no només finalitza els primers dos anys de mandat com a alcalde, sinó que plega del càrrec després de sis anys.
–«Sí, és un adéu definitiu i per això em costa pensar tan sols amb una perspectiva de dos anys.»
–I quina valoració en fa?
–«Molt bona. Especialment perquè he pogut inaugurar equipaments que en el seu dia va planejar el meu equip i això no sempre ho pot fer un mateix alcalde. En aquest mandat hem tallat la cinta de l'escola bressol i hem culminat el gran projecte de la cooperativa amb el consultori local, la biblioteca, la cella vinaria i el centre d'acollida turística. He pogut recollir els fruits de la feina feta i això em conforta.»
–L'acord amb CiU va començar com a matrimoni de conveniència...
–«I continua vigent com a l'únic pacte viable per garantir tant un govern estable com per tirar endavant els projectes encetats en el mandat anterior. Més enllà de la lectura estrictament política, treballar amb CiU ha estat molt satisfactori i totes les decisions s'han pres sempre amb la unitat dels set regidors. És un pacte, vigent, de responsabilitat, sobretot en els temps tan difícils que ens toca viure.»
–Una unitat que no l'ha trobat a l'oposició.
–«Tots per Teià ha seguit una estratègia maquiavèl·lica per fer fora del govern ERC, i el PSC encara no ha entès l'aritmètica postelectoral que no els feia guanyadors.»
–Li ha quedat molta feina per fer?
–«Hi ha dos anys per davant en els quals el consistori no s'ha d'aturar i els projectes s'han de desenvolupar, com ara l'ampliació del CEIP El Cim, l'aprovació provisional del pla d'ordenació urbanística municipal (POUM), la rehabilitació de la masia de Can Llaurador per posar-hi l'arxiu...»
–Satisfet, doncs.
–«No em puc queixar.»
JOSEP BOTEY

«Serà una època de gestió»

Fa un bon balanç d'aquest mig any de mandat?
–«Des d'un primer moment que vam saber que aquest acord de govern seria una bona eina. Ja vam veure que érem dues forces que podíem tirar endavant projectes necessaris pel poble. Ens hem entès en tot moment. Tampoc em rebut cap pressió per part dels partits i aquesta entesa que podia costar perquè havíem estat forces opositores ha funcionat.»
–I la relació amb l'alcalde?
–«Ha estat exemplar la lleialtat de l'Andreu. Sempre m'ha tingut en compte i mai m'he sentit relegat ni desinformat. Ja m'hi vaig trobar quan era cap de l'oposició. Ara em toca a mi retornar aquesta lleialtat.»
–A més de l'alcaldia assumirà les competències d'Urbanisme. Dels projectes engegats quins haurà de tancar?
–«L'ampliació de la tercera línia de l'escola el Cim ha estat una de les lluites dels últims anys que finalment es desencallarà. Fa cinc anys que veiem com la Generalitat no fa cap esforç per buscar una solució i finalment, tot i que no és econòmicament la solució desitjada, tirarem endavant.»
–La situació econòmica és delicada ara mateix per engegar grans projectes.
–«Som molt conscients que hem de tirar endavant el pla de sanejament en els propers tres i sis anys i eixugar el deute que arrosseguem. Si acabem el mandat sanejats estarem satisfets. I sabem que serà una època complicada de gestió que falta que els veïns entenguin.»
–Quins projectes de futur es plantegen?
–«La intenció es poder fer iniciatives pròpies del govern com ara el centre cívic al parc de Can Godó o l'aparcament subterrani, però està clar que la situació econòmica ho condicionarà.»


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.