Política

Puig reclama ajudes “ràpides” i “eficaces” per als afectats pels incendis

El líder socialista recorda que les ajudes del govern central per al foc de 2007 no es van efectives perquè el Consell no va complir amb la seua part

El secretari general del PSPV, Ximo Puig, ha demanat aquest divendres al govern espanyol i a la Generalitat que les ajudes que es posen en marxa per als afectats pels dos incendis que en els últims dies han cremat prop de 50.000 hectàrees a la demarcació de València siguen “ràpides”, “eficaces” i “reals”.

Referent a això, ha explicat que quan el 2007 es va produir un incendi a l'Alcalatén, l'executiu presidit per José Luis Rodríguez Zapatero, “va posar el 50 per cent de les ajudes en un compte corrent controlada per la Diputació”. No obstant això, ha lamentat que aquestes ajudes “mai es van poder fer efectives” perquè la Generalitat “mai va complir la seua paraula” i no va aportar l'altre 50 per cent.

Així mateix, el dirigent socialista ha sol·licitat al Consell que canvie la norma de la llei d'Acompanyament perquè no es puguen requalificar els terrenys que han resultat afectats pel foc.

El secretari general dels socialistes valencians considera que “el problema més gran” de l'interior valencià és “la despoblació” i, en aquest sentit, ha assegurat que “la deshumanització de les zones rurals és la que provoca més incendis”. Per a això, creu que “el més important” és la prevenció i que s'oferisquen “possibilitats reals que la gent pugui viure en aquestes comarques amb una certa capacitat de recursos”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
guerra a gaza

Israel mata quaranta persones més en zones “humanitàries”

barcelona
política

Recorren contra la suspensió cautelar del decret de règim lingüístic a l’escola

barcelona
estat francès

El govern dimiteix en espera d’un acord per proposar primer ministre

barcelona
Estat espanyol

El Constitucional anul·la les condemnes a Chaves i Griñán pel cas dels ERO

Barcelona

Amnistia per a sis acusats d’aldarulls a Barcelona l’octubre del 2019

barcelona

Gemma Geis pren possessió del càrrec de diputada a la Diputació

GIRONA
Política

L’Audiència de Madrid no ajudarà Andorra a investigar Rajoy per l’Operació Catalunya

barcelona
política

Aragonès: “Aquesta és la legislatura que ha posat fi a la repressió”

barcelona
Unió Europea

Roberta Metsola és reelegida presidenta del Parlament Europeu

Barcelona