Política

Deskarats: “Ens hem de posar les piles per tirar Catalunya endavant”

El grup de ‘ska' amerenc portarà el seu estil i les seves lletres compromeses amb els seus ideals al concert del 29 de juliol a la Devesa de Girona

Amb tretze anys al darrere i cinc discos al mercat, Deskarats continua amb la idea de banda de fer música ska per divertir-se i divertir la gent amb un estil propi i amb unes lletres compromeses amb els seus ideals, que no obliden Catalunya i la seva llibertat. Per això, quan se'ls va convidar al concert Catalunya vol viure en llibertat, que organitza El Punt Avui el 29 de juliol a Girona, ho van acceptar de seguida, aportant el seu ampli repertori parlant sobre la situació dels Països Catalans. “Tenim cinc discos i en cada un apareix un tema que parla sobre Catalunya, i les cançons que tocarem al concert seran les d'aquest estil. No som, però, radicals; ens agrada dir les coses a la nostra manera, amb molta ironia i deixant clars els nostres sentiments”, explica Francesc Romero, cantant i líder de la banda. Segurament, però, no faltarà la cançó Fem i serem, de l'últim treball Festival, un símil entre un pare i un fill i Catalunya i Espanya. “Al primer moment costa una mica d'entendre, ja que no som molt directes però sí reivindicatius, i més en la situació que pateix Catalunya actualment. Volem animar tothom a posar-se les piles per tirar el país endavant. Per això Fem i serem, ja que els catalans sempre hem dit ‘Som i serem', però per poder ser hem de fer”, continua Romero, que hi afegeix: “Creiem que Catalunya ha de viure en llibertat, no només per la seva història mil·lenària, sinó perquè és el que volem. Tothom ha de poder triar què vol ser i com ho vol fer.”

Festival és, també, un pas endavant en la carrera del grup, amb temes més treballats i madurs, molt més guitarreros i amb moltes més veus. Un disc “molt Deskarats”, que es diu igual en català, castellà i anglès. I és que el grup també es caracteritza pel fet de portar les seves reivindicacions fora de Catalunya, tocant per tot Europa i fins i tot a la Xina, llocs on segons Romero continuen sense entendre'ns. “És una altra lluita que cal fer. Sempre intentem fer pedagogia a l'estranger, però en molts llocs només identifiquen Catalunya pel Barça i no saben que tenim una història, una llengua i una cultura pròpies al darrere.”



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
veneçuela

L’oposició denuncia una persecució política “a nivells inhumans”

barcelona
sudan

L’Acnur alerta de la situació dels dotze milions de desplaçats

barcelona
política

El govern d’Illa: Tècnics, a mida dels socis i pendents de quants ‘surten de l’ombra’

barcelona
política

Puigdemont justifica la fugida per l’operatiu policial “preparat” per impedir que parlés al Parlament

barcelona
tribunals

En llibertat el tercer mosso detingut per facilitar la fugida de Puigdemont

barcelona

Illa afirma que governarà per a “tots els catalans” amb l’objectiu d’“unir i servir”

BARCELONA
política

Torra i Borràs demanen que s’aixequi la suspensió de sou i feina als mossos investigats

barcelona

Els Bombers de Girona pendents de judici per l’1-0 demanen l’amnistia

GIRONA
bangladesh

El cap del Tribunal Suprem dimiteix davant les noves protestes

barcelona