Política

Denuncien la política de caritat del PP de Paterna

La coalició Compromís critica que Agustí genera vots captius a canvi de la concessió d'ajudes individualitzades d'emergència social

Compromís per Paterna considera que l'equip de govern del Partit Popular disfressa la realitat social del poble i utilitza dades, com les que fa públiques interessadament, per a tapar amb fum la falta de polítiques de prevenció. El PP entén els serveis socials com el fet de fer caritat amb qui no té, i destina diners a persones que ja estan en exclusió social sense haver-se preocupat d'elles abans.

El Sistema d'Integració i Inserció Sociolaboral (SIIS) és un fracàs segons la formació política denunciant ja que des d'aquest servei es porta la renda garantida i només es van a pagar dos mesos de 2011. També són núvols d'estiu el Projecte Local d'Inserció Social (PLIS) amb continus incompliments a causa de falta de contingut.

En la Coma, un barri on segons Compromís per Paterna “només va a fer-se la foto, sols hi ha mig treballador social i dos baixes sense cobrir per a atendre a les persones amb necessitats”. Segons sembla, tampoc estan ateses per aquest ajuntament les atencions bàsiques de menjar i vivenda dels més desprotegits i, fins i tot, han començat a haver remors fundades sobre el Centre de Drogodependència que està a punt de tancar pel problema dels diners.

Totes aquestes qüestions donen la clau cap a on van els serveis de benestar social d'aquesta localitat de l'Horta. La resposta és prou decebedora per als components de la coalició Compromís: “cap al desastre i la inatenció de les persones que ho necessiten”.

Les xifres canten per sí mateix. En el primer semestre de 2007 es destinaren 130.000 euros a aquestes partides. En el mateix període de 2009, 300.000 euros i en els mateixos mesos de 2012, 314.000 euros. La conclusió és que “el PP només cura la febre però no la malaltia, i continua negant-se a fer polítiques socials de prevenció que eviten el risc d'exclusió social. Tot el contrari d'allò que anuncien a bombo i plateret en premsa”, afig la síndic portaveu de Compromís a l'Ajuntament de la vila, Loles Ripoll.

S'aplica la política dels avis

Pere Rossell

Aquesta gent que governa la nostra localitat des de fa dues legislatures, aplica una política dita de benestar, que més s'assembla a la que van posar en marxa els seus avis que a la que ens caldria fomentar per al present i al futur del segle XXI. Els hi resulta més fàcil aconseguir muntar un sistema clientelar, que no ensenyar a pescar o a guanyar-se la pataqueta amb enginy i gràcia.

En aquests temps que corren, ja s'ha vist com l'alcalde del nostre poble, ha preferit la foscor de la cova que la claror dels finestrals grans i, és per això que, cada vegada que s'han d'aplicar polítiques que faciliten el benestar de les persones, no hi ha possibilitat de posar en marxa accions creatives. Els que ens (mal)governen posen en solfa aquella música que ja van veure aplicar als seus avis: la caritat. Ho fan d'igual manera que els joves mestres incapaces de substanciar les teories de l'alliberament dels seus alumnes i es redueixen a llegir el diari a classe o a repetir les taules de multiplicar.

Hauran de saber disculpar-me els ensenyants per fer aquest paral·lelisme, però ho he aprofitat per fer-ho entenedor. Amb responsables polítics mediocres, sols podem trobar mediocritat en la política i, és per això que massa sovint, s'observen actituds menyspreadores entre la nostra classe dirigent. Ja vindran temps millors i mentre això passa, aplanarem i engolirem com puguem. No són bones les polítiques clientelars perquè poden arribar altres que oferisquen millor alternativa i els que ara manen, poden quedar de costat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
política

Salvador Illa, nou president de la Generalitat: “Governaré per a tothom”

barcelona
àsia

Yunus jura com a cap de govern de Bangladesh al costat de líders de les protestes

barcelona
LA CRÒNICA

“Tots els de la ceba són a Barcelona”

àustria

Taylor Swift cancel·la els seus concerts a Viena per l’amenaça d’un atemptat

barcelona
política

Mossos preveuen més detencions per la fugida de Puigdemont

barcelona
guerra a europa

Brussel·les defensa el dret d’Ucraïna d’atacar a Rússia en el seu territori

barcelona
política

La mesa tomba la reconsideració presentada per Junts i el ple es reprèn

barcelona

Finalitza l'operació Gàbia però es mantenen controls esporàdics a la frontera

GIRONA
ple de la investidura

Jové: “Aquest és un sí carregat de nos, un sí en guàrdia”

barcelona