Política

“Volem viure en llibertat”

ÈXIT

Més de 15.000 persones es van reunir ahir a Girona en el festival ‘Catalunya vol viure en llibertat', organitzat per El Punt Avui

L'ambient que es va viure a la Devesa va ser molt familiar

Es van cridar consignes nacionals i independentistes durant el concert

També es va tenir un record per als detinguts del 92

El sobiranisme no entén d'edats. Des de nadons de pocs mesos fins a avis octogenaris. Des d'adolescents de quinze anys fins a pares i mares de més de quaranta. Tots es van reunir ahir al Camp de Mart de la Devesa de Girona en el festival Catalunya vol viure en llibertat organitzat per El Punt Avui i que va aglutinar més de 15.000 persones. L'acte va ser molt més que un concert de música. Va ser un acte de reafirmació nacional per dir ben alt i clar que Catalunya té dret a decidir. En resum: “Volem viure en llibertat.” Fins i tot alguns turistes que eren a Girona van voler viure en directe l'espectacle.

En l'ambient també flotava un cert aire de nostàlgia. Ahir feia just vint anys que es va celebrar el concert en suport a una cinquantena d'independentistes detinguts pel jutge Baltasar Garzón en el marc del Jocs Olímpics de Barcelona. En aquella ocasió, també 15.000 persones van cridar a favor de Catalunya i van viure una jornada històrica que tenia el mateix lema que ahir. Algunes de les víctimes d'aquella operació policial van ser ahir a Girona i van pujar dalt de l'escenari per rebre una ovació.

Les portes del recinte es van obrir a les sis de la tarda i des d'un bon començament un formigueig de persones, moltes guarnides amb la samarreta groga del festival, van anar amunt i avall. Evidentment, les estelades i les senyeres no hi van faltar. D'activitats n'hi havia per a tots els gustos: inflables per a la matinada; una quarantena de parades amb entitats i associacions sobiranistes; sardanes i un llarguíssim etcètera. I just al costat del Camp de Mart, la projecció del documental sobre l'operació Garzón. Ningú tenia l'excusa per avorrir-se. El temps també hi va acompanyar i la calor sufocant dels últims dies va obrir pas a una tarda-nit més que agradable.

L'ambient, sobretot durant les primeres hores, va ser molt familiar i alguns pares comentaven que van venir expressament a la Devesa perquè els seus fills es comencin a “acostumar que l'única sortida és l'estat propi”. Consciència nacional en un moment en què l'Estat colla cada dia més i que els partidaris de la independència ja són un 51%, segons l'última enquesta del CEO.

A les vuit del vespre la música va agafar tot el protagonisme començant per la vessant infantil, després la cançó d'autor i, al final, l'apartat pop/rock. Un cartell eclèctic a gust de tothom i que va servir perquè la gent s'anés escalfant i les consignes independentistes anessin pujant de to.

Entre els assistents al festival també hi havia diversos representants del govern, com ara el seu portaveu, Francesc Homs, o la consellera d'Ensenyament, Irene Rigau.

El ressò de l'esdeveniment va anar més enllà de la Devesa gràcies a internet i les xarxes socials. A Twitter l'etiqueta #Catalunyallibertat va bullir.

Una secció fins a la Diada del 2014

El concert d'ahir no suposarà un punt i final. És un punt i seguit, perquè aquest diari continuarà fent la secció ‘Catalunya vol viure en llibertat', que va es va encetar fa unes quantes setmanes, fins a l'11 de setembre del 2014, quan es compliran 300 anys dels fets del 1714. El país viu una etapa històrica amb un sobiranisme que augmenta exponencialment i un Estat espanyol que cada cop que Catalunya proposa una millora li etziba un sonor cop de porta. L'últim exemple ha estat el pacte fiscal. Just el dia després d'aprovar una resolució sobre el concert, La Moncloa va dir que no tocava i va ridiculitzar la iniciativa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.