Política

PSC

Suport amb matisos, per evitar frustracions

El president del grup parlamentari del PSC, Joaquim Nadal, va donar ahir suport a la crida del president de la Generalitat, Artur Mas, per avalar la postura catalana davant el pacte fiscal. Nadal està d'acord en què la crida ha de ser de “caràcter social i institucional” perquè la gent es faci la seva idea del pacte fiscal i es pugui “negociar amb força amb el govern de Madrid”.

Però el matís del cap dels socialistes al Parlament és que no vulgui dir “repetir una manifestació com la del 10-J” de fa dos anys, en què es van crear “grans expectatives” que no s'han traduït en una “realitat tangible”, va sostenir en declaracions a Catalunya Ràdio. Es referia a la manifestació que va reunir un milió i mig de persones a Barcelona en favor de l'Estatut, sota el govern de José Montilla a la Generalitat de Catalunya, però que no va aconseguir crear la unitat política necessària a posteriori. Els socialistes es van abstenir, el passat 25 de juliol, de votar a favor del pacte fiscal al Parlament perquè tot i compartir la major part del model reivindicat, no acceptaven la reclamació d'una hisenda pròpia. Davant d'això van decidir abstenir-se. Paral·lelament, el partit va votar a favor de la moció que es presenta als ajuntaments en suport al pacte fiscal, com al de Palafrugell.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.