Política

EUPV reclama la fi dels concerts amb les escoles que segreguen per sexe

Assegura que aquests centres se situen al marge de la llei i que portarà el tema a les Corts

A Betxí hi ha dues escoles vinculades a l'Opus Dei, un només per a xics, i un altre només per a xiques, que reben diners públics

La diputada d'Esquerra Unida a les Corts valencianes, Marina Albiol, després de les sentències del Tribunal Suprem que rebutgen el concert en les escoles que segreguen per sexe, ha tornat a reclamar a la Conselleria d'Educació que no continuen els concerts amb aquest tipus d'escoles..

Albiol ha recordat que a Betxí hi ha dues escoles vinculades a l'Opus Dei, una sols per xiquets —Miralvent— i una sols per a xiquetes —Torrenova—, que estan concertades, és a dir que estan rebent diners públics. “No és pot tolerar que diners dels impostos de tots els ciutadans vagen a parar a escoles elitistes que segreguen per sexe”, ha afirmat la diputada.

La diputada d'Esquerra Unida ha assegurat que aquestes escoles se situen al marge de la llei: “no estan complint amb la LOE, la llei d'educació, que impedeix separar als xiquets de les xiquetes en els centres educatius i per tant no haurien d'existir, o com a mínim no haurien d'estar sustentades amb diners públics”, ha remarcat.

Albiol ha anunciat que portarà aquest tema a la comissió d'educació de les Corts. “És inassumible que en un moment on estan retallant en l'escola pública continuen destinant diners a escoles que no compleixen amb un dels principis bàsics de l'educació”, ha conclós.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.