Política

Reclamen a l'alcaldessa d'Alzira que tinga en compte la gota freda

Les fortes pluges patides a principis de setembre preocupen la població i els grups polítics de l'oposició

Arran les fortes pluges patides a primeries de setembre, s'ha vist com els sistemes de drenatge del clavegueram ha deixat a les clares les deficiències existents. Així ha passat si més no, a la ronda d'Algemesí, al Parc de l'Alquenència i a diversos aparcament soterranis que van haver de fer ús dels serveis de bombers.

Des de Compromís per Alzira porten des de l'inici de la legislatura, insistint en el mal estat del Xúquer front al risc d'incendis i pluges. Amb aquesta insistència s'ha aconseguit que el regidor d'Agricultura i Medi Ambient, es reunirà amb l'actual presidenta de la Confederació Hidrogràfica del Xúquer amb un compromís d'aquesta d'actuar a Alzira. Però l'actuació al riu, de moment, no s'ha fet.

Sí valorem que durant l'estiu, amb una subvenció del SERVEF, 120 persones han estat treballant netejant barrancs del terme d'Alzira cosa que suposa minorar el risc d'inundacions. Però aquesta neteja sense la del riu i sense la dels barrancs més grans pot ser insuficient. Per exemple, el barranc de la Casella al seu pas pel pont de Xàtiva ha tornat a ser en estiu un focus d'aigües estancades amb proliferació d'olors, rates e insectes. És cert que ha millorat la situació respecte a altres anys però des de Compromís per Alzira creuen que és una qüestió en la que l'equip de govern ha d'insistir i exigir-li a la Confederació que actue.

Per aquesta raó, aquesta formació política opina que no s'ha de confiar i per això li reclamem a l'alcaldessa, que actue ja i que pose en marxa el protocol d'actuació per als casos d'inundació o, en tot cas, tinga a tots els departaments responsables coordinats per si es dona el cas d'actuar.

També seria interessant informar a la població del que cal fer en aquestes situacions. D'aquesta manera tothom estaria previngut i no s'hauria de lamentar després cap sorpresa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Política

Mor Salustià Monteagudo, exalcalde de Cabrera d’Anoia

Estat espanyol

Begoña Gómez impugna que el jutge investigui la seva relació amb la Complutense

Barcelona
política

Reclamen a Andorra noves comissions rogatòries per Rajoy i excol·laboradors seus

barcelona
Europa

Starmer vol “reiniciar” les relacions entre el Regne Unit i la UE

Barcelona
Zona Euro

El BCE manté el tipus d’interès bàsic en el 4,25%

Barcelona
Unió Europea

Ursula Von der Leyen és reelegida presidenta de la Comissió Europea

Barcelona
política

Rovira tanca el cercle de l’exili amb la seva tornada al Parlament

barcelona
Guerra a Gaza

El Parlament israelià rebutja “com a principi” un Estat palestí

Barcelona
política

El PSC proposa Núria Marín, Antoni Poveda i Alfons García com a senadors

barcelona