Política

Es demana a Gandia que es pose en marxa el programa de lloguer social

L'Ajuntament no ha signat encara el conveni amb la Generalitat per tal que les famílies gandianes desnonades puguen accedir a un habitatge de lloguer d'entre 100 i 250 euros

De tots és conegut el drama pel que passen milers de famílies valencianes que, davant de la impossibilitat de fer front a les hipoteques concertades, han perdut la seua vivenda i han estat desnonades. Al País Valencià en són més de 30.000 en els darrers cinc anys i, és evident que entre elles s'hi comptaran molts ciutadans i ciutadanes de Gandia.

El plenari de l'Ajuntament de Gandia ja s'ha manifestat en diverses ocasions contra una llei hipotecària injusta i a favor de la dació en pagament. Però, malgrat alguns tímids i insuficients avanços legislatius i la voluntat manifestada per escasses entitats bancàries, el drama s'acreix.

El passat 30 de juny, el Ple del Consell va aprovar el “Programa Extraordinari de Lloguer d'Interès Social”, adreçat a “famílies que hagen perdut, o estiguen a punt de fer-ho, el seu habitatge habitual com a conseqüència d'un procés d'execució hipotecària o d'altres circumstàncies excepcionals anàlogues derivades de la crisi econòmica”, que les facilitarà habitatges de lloguer d'entre 100 i 250 euros. L'esmentat programa s'aplicarà d'acord amb els ajuntaments, mitjançant convenis, i ja en són diversos els qui han manifestat la seua voluntat, com ara Paterna, Elx, Alcoi, Mutxamel, Almoradí, Monòver, Borriana, Moncofa, La Vall d'Uixò o Castelló.

És per això que des del Bloc - Verds - Compromís entenen que Gandia hauria de signar també eixe conveni “que permetera a les famílies gandianes desnonades accedir a un habitatge de lloguer, per la qual cosa proposaran al pròxim Plenari que l'Ajuntament de Gandia s'adrece a la Conselleria d'Infraestructures, Territori i Medi Ambient per manifestar la seua voluntat de signar, de manera immediata, el conveni per posar en marxa a la ciutat aquest “Programa Extraordinari de Lloguer d'Interés Social”.”



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
salvador illa

El filòsof seriós

POLÍTICA

“Unir i servir”, les receptes del 133è president

BARCELONA
política

Montero està al 100% amb el finançament i no oblida Junts

madrid
veneçuela

L’oposició denuncia una persecució política “a nivells inhumans”

barcelona
sudan

L’Acnur alerta de la situació dels dotze milions de desplaçats

barcelona
política

El govern d’Illa: Tècnics, a mida dels socis i pendents de quants ‘surten de l’ombra’

barcelona
política

Puigdemont justifica la fugida per l’operatiu policial “preparat” per impedir que parlés al Parlament

barcelona
tribunals

En llibertat el tercer mosso detingut per facilitar la fugida de Puigdemont

barcelona

Illa afirma que governarà per a “tots els catalans” amb l’objectiu d’“unir i servir”

BARCELONA