Política

La federació trasllada a Rajoy que no es farà enrere

Soraya Sáenz de Santamaría sondeja Sánchez Llibre

La federació li ratifica el full de ruta de Mas

En absència de Mariano Rajoy, la vicepresidenta Soraya Sáenz de Santamaría va ser l'encarregada de sondejar CiU l'endemà de la convocatòria electoral. Aprofitant el ple del Congrés, la número dos de l'executiu espanyol es va reunir amb el portaveu adjunt de la federació, Josep Sánchez Llibre –ja que Josep Antoni Duran i Lleida està pendent d'una intervenció quirúrgica– per conèixer si el president Artur Mas està determinat a aplicar fil per randa el seu full de ruta. El diputat li va corroborar que la posició és ferma i que, en tot cas, correspon ara al govern espanyol obrir un procés de reflexió i decidir si vol moure fitxa davant el que va presentar com un seriós deteriorament de les relacions entre Catalunya i Espanya.

Segons CiU, el clam de la Diada no és un fet conjuntural i insistia que Mas ha decidit liderar-lo. En aquest sentit, li va voler fer veure que fins i tot el PSOE es mostra obert al diàleg. El català, però, no va obtenir resposta a cap d'aquestes observacions.

“Fracàs” de Mas

Fons de La Moncloa van subratllar que l'executiu del PP sí va voler fer saber a Sánchez Llibre que està plenament convençut que la decisió de Mas de convocar eleccions embolicant-se en la bandera sobiranista és una fugida cap endavant que simplement constata el “fracàs” de la seva acció de govern i la necessitat de tapar-ho promovent un debat “que només serveix per agreujar la situació econòmica”.

Des de Nova York, Rajoy va voler enviar un missatge a Mas avisant-lo que ara “hem d'estar a l'alçada del comportament de la societat espanyola i no espatllar, amb interessos de vol ras, la grandesa del comportament dels nostres compatriotes”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.