Política

EU pregunta a la Mesa de les Corts pel deute de la Generalitat amb Aspromin

Lluís Torró recorda que el deute ascendeix a 1,1 milions d'euros

El diputat d'Esquerra Unida del País Valencià a les Corts Valencianes Lluís Torró ha traslladat a la Mesa de les Corts la preocupació dels membres de l'Associació Pro Minusvàlids Psíquics d'Alcoi (Aspromin) davant l'important deute que la Generalitat acumula amb l'entitat, i ha preguntat quan té previst el Consell saldar aquest deute.

El diputat alcoià ha volgut recordar als responsables de les polítiques de Benestar Social de la Generalitat que els familiars, treballadors i usuaris es van tancar recentment com a protesta al Centre Ocupacional Gormaget, ja que la situació econòmica de l'associació ha arribat a un extrem molt preocupant, amb vora 1'1 milions d'euros pendents de pagament. Torró, a més, recorda que el centre atén a 120 discapacitats psíquics dels quals 60 són al centre ocupacional, 20 al centre de dia, i altres 40 són interns.

Torró ha subratllat que “això és una indignant mostra més de com gestiona el govern valencià els recursos de totes i tots. Mentre sempre té diners disponibles per a polítiques de grans esdeveniments que ben poc aporten al benestar de la ciutadania, manté un deute indecent amb entitats de discapacitats, i posa en perill l'atenció de la que depenen tantes famílies. El Consell deu el 40% de les ajudes corresponents al centre de dia, i la totalitat de les ajudes del centre ocupacional, deixant en mans de l'associació, dels familiars i dels seus propis recursos el servei. Aquest despropòsit ha d'acabar-se, i des d'Esquerra Unida seguirem insistint en la necessitat de plantejar un nou model d'atenció a les persones per garantir el benestar de tots els ciutadans, i d'impedir que precisament en els pitjors moments econòmics aquells que necessiten més atenció i recursos queden al marge de les ajudes públiques”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.