Política

Segrestat per l'Ajuntament el BIM de Paterna

L'equip de govern no acceptà que es publicara només digital per estalviar la despesa de l'edició impresa

Compromís per Paterna qualifica de colp de timó institucional la situació que està patint el butlletí d'informació municipal (BIM) de Paterna, el VIU.

Des que es va reunir la comissió respectiva, el 3 de maig passat, per tal de treballar sobre el numero d'estiu, no s'ha tingut notícies de què ha passat per a que no es publicara. Tot això torna a ser una mostra més de les decisions unilaterals que pren el Partit Popular de Paterna, sense donar cap opció als partits de l'oposició ni a la ciutadania.

La portaveu municipal de Compromís en Paterna, Loles Ripoll, assenyala que “la situació és prou absurda, més quan en setembre de 2011 l'alcalde i l'equip de govern tingueren a la seua mà una proposta feta pel nostre grup per tal d'editar el BIM en versió electrònica i distribuir-lo per correu electrònic als veïns que ho sol·licitaren, així com fer-ho en blanc i negre amb l'objecte de minimitzar la despesa en la publicació i distribució del mateix.Proposta que tot l'equip de govern del PP va votar en contra”.

Però les polítiques d'estalvi i contenció de la despesa no entren dins dels plans del PP, que va decidir que l'encomana a Gespa en publicitat i màrqueting, on està inclós el VIU, fóra de 280.000 euros en 2012.

A més a més, en la mateixa moció també es demanava que es prioritzara, davant altres suports, l'us del web i xarxes socials com a vehicle de comunicació amb la ciutadania. Més quan el VIU té perfils a Twitter i Facebook que, ara mateix, segueixen en indefinició legal perquè en el reglament del VIU no diu res sobre aquestes eines com a suport.

Des de Compromís en Paterna consideren que l'obligació del PP és reunir el consell de redacció, on estan representats tots els partits i que es done alguna explicació. I en el cas que atenguen la moció presentada per aquest grup polític municipal, “que tinguen la deferència de contar-ho abans d'assabentar-nos per altres mitjans”, conclou la regidora Loles Ripoll.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.