Política

El PSC demana a Barcelona que triï la llista

El primer secretari no aconsegueix el consens necessari a favor d'una la llista encapçalada per Iolanda Pineda

“Si ho sé, no vinc!” Així s'expressava ahir a la nit un militant socialista en sortir del consell de federació del PSC, que es va celebrar a la Casa de Cultura. El motiu: no es va poder bastir un consens prou ampli, i encara menys una votació. En conseqüència, i per estatuts, les diferents actes de les agrupacions s'enviaran a la comissió nacional de llistes, a Barcelona, perquè decideixi els noms i l'ordre. Aquest fet no havia passat mai a Girona, si bé, i segons el primer secretari, Juli Fernández, abans no hi havia la divisió que hi ha ara: “Hi havia un altra manera de funcionar menys oberta, en la qual escollien uns quants, no com ara, com el que jo vull fer, que és obrir el partit de baix a dalt. S'ha demostrat una debilitat de la federació però que no és culpa meva.”

Pineda, de cap de llista

Fernández no va voler arriscar-se a portar la llista a votació per la divisió, o ja directament fractura, que pateix el partit i que es percep en el consell de federació. La seva proposta, que va definir de “renovadora”, perquè volia “trencar la tradicional hegemonia gironina”, apostava per Iolanda Pineda, exalcaldessa de Salt, com a cap de llista, seguida d'Ignasi Thió, secretari d'organització, i Núria López, exalcaldessa de Campdevànol. Per Fernández, aquesta era una llista jove, preparada, renovadora: “Hi ha una divisió en el partit que ve de molts anys endarrere i que m'ha tocat gestionar a mi. Com que no hi ha un consens important en una proposta que jo feia, una proposta generosa, perquè com a primer secretari renunciava a postular-me, tal i com ja havia dit, he decidit no posar la llista a votació per no posar en encara més risc la cohesió de la federació.” El primer secretari va remarcar que s'havia demanat a Marina Geli, candidata presentada per l'agrupació de Girona i altres federacions, que “fes un pas al costat”, és a dir, que deixés de fer de tap. Per Fernández, no existeix una polèmica entre ser més o menys nacionalista, com s'ha volgut fer creure, “sinó una resistència a canviar la manera de funcionar del partit”, va criticar.

Terricabras tanca ERC a Girona

El filòsof gironí Josep Maria Terricabras tancarà la llista d'ERC a la demarcació de Girona. ERC va oferir a Terricabras anar de cap de llista, però aquest va declinar per motius de Salut . Segons el secretari regional, Josep Maria Rufí, l a incorporació de Terricabras “és una mostra de la voluntat del partit d'obrir-se a persones independents, amb gran vàlua i gran experiència per aportar. D'aquesta manera, penso, el projecte es fa més enriquidor, més aglutinador i més transversal”.

J.T.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.