Política

política

CiU enumera deu raons gironines a favor de l'estat propi

Santi Vila diu que Espanya és una marca “tòxica” amb la qual no se sortirà de la crisi

CiU centrarà bona part de la campanya electoral en els arguments a favor de l'estat propi. Ahir va enumerar deu raons gironines que justifiquen l'adéu a Espanya, i que van des de la manca d'inversió en cultura i obra pública a l'incompliment en les polítiques de benestar. El cap de llista, Santi Vila, acompanyat dels números 2 i 3, Elena Ribera i Carles Puigdemont, van presentar ahir aquest decàleg a Girona.

Entre les raons, destaquen les que fan referència a infraestructures. L'N-II demostra, a parer de Puigdemont, “que no ens ha servit de res formar part d'aquest Estat”, igual que l'aeroport, on gairebé tota l'activitat “és fruit dels acords amb administracions locals”. Ribera va destacar temes com la frontera Schengen per al port de Palamós, el soterrament del tren convencional a Girona i els passos a nivell a Flaçà i Figueres. Van ser altres exemples en aquesta línia. Vila hi va afegir la “desinversió en Cultura, on deixen penjats projectes pactats i estratègics per al territori”, com l'arxiu provincial o el suport als festivals d'estiu. També va destacar l'incompliment de la llei de dependència o les duplicitats i ingerències en competències: “No volem ser un govern que sigui una simple gestoria, tenim un Estat espanyol que ens va en contra i que a més és vist al món com una marca tòxica, i així no sortirem de la crisi.”



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.