Política

frankfurt

La victòria verinosa

“Catalunya decideix sobre l'escissió“, era el títol aquest dilluns del Süddeutsche Zeitung, respecte a les eleccions catalanes per a la seva edició en paper. D'acord amb la tradició alemanya, les redaccions no esperen els caps de setmana ni els resultats del futbol, abans de tancar l'edició. Encara menys els resultats electorals de Katalonien, per transcendents que fossin per al futur d'aquesta autonomia i els seus possibles efectes col·laterals sobre la malmesa unitat de la Unió Europea. La informació del üdSüddeutsche, diari de referència alemany, tenia format de prèvia, més que no pas d'informació en temps real. “Catalunya es treu del cap el somni de la independència”, va apuntar el corresponsal a Madrid de l'agència de notícies alemanya DPA, a la matinada electoral.

Dilluns, a les edicions digitals va obrir-se l'aixeta dels comentaris. “Una victòria verinosa”, va sentenciar Frankfurter Allgemeine Zeitung, prototipus de premsa seriosa i conservadora alemanya, amb seu al cor financer de la zona euro.

Artur Mas ha fracassat en la seva pretensió d'aconseguir una “majoria extraordinària amb nata”, hi va afegir aquest diari en to irònic i fent ús del joc de paraules amb què un es demanaria un pastís a la konditorei o sala de té, a l'hora del cafè amb pastes. Es massa aviat per saber si això vol dir que el “perill” secessionista ha passat, va insistir el diari. Tot depèn del que digui l'ERC, la representant de l'independentisme històric, però, que en matèria de política social i retallades, pot ser antagònica amb la línia de CiU.

Mas ha fracassat, els socialistes són els grans derrotats i el PP, partit espanyolista, ha guanyat fins i tot un escó. El perill d'una sotragada més dins la UE ha quedat, si més no, esmorteït, però no és clar com governarà Mas després d'aquesta victòria verinosa, segons diu el diari de Frankfurt. Sigui com sigui, Katalonien, com a tema d'alt risc per al futur de la UE, ha quedat aparcat. El gran perill torna a ser Grècia i cap a Grècia s'enfoquen, de nou, els comentaris des de la capital banquera i financera de la zona euro.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

El TIJ insta Israel a revocar els assentaments il·legals i a aturar la discriminació als palestins

barcelona
Política

Mor als 80 anys l’expresident del Vietnam Nguyên Phú Trong (2018-2021)

Rússia

El periodista dels EUA Evan Gershkovich, condemnat per espionatge

Barcelona
POLÍTICA

Mor Frederic Prieto, primer alcalde de Cornellà de Llobregat en democràcia

Cornellà de Llobregat
tribunal

Una jutge si que amnistia Homs per malversació, desmarcant-se del Suprem

barcelona
Estats Units

Trump accepta la nominació i fa una crida a la “unitat”

Barcelona
Política

Rull torna a Lledoners

barcelona
política

La seguretat i el blindatge del Campus de Salut, prioritats de Junts pel proper curs

girona
Estat espanyol

Begoña Gómez s’acull al dret a no declarar al jutjat

Barcelona