Política

El PP de Torrent detrau vora 90.000 euros de partides socials i culturals

Consignacions de Cultura, Biblioteques i família cauen en favor d'obres, energia elèctrica i infraestructures

Al Ple de desembre el govern del PP ha transferit 39.000€ corresponents a les partides de cultura, 10.000€ de les biblioteques i 40.000€ de programes de família, sense aplicar, cap a altres partides del pressupost de 2012, d'entre les quals les més importants són cap a la mercantil Fomento de Construcciones y Contratas (434.000€) i la despesa en consum elèctric amb un increment 139.940€.

En total, el 65% de les transferències aprovades, en aquest expedient de modificació de crèdits, van a incrementar la despesa en aquestes partides, un fet que contrasta amb els reiterats anuncis d'austeritat fets per part de l'equip de govern del Partido Popular.

Per al portaveu de Compromís, Vicent Beguer, és inconcebible que mentre l'equip de govern del PP aprova increments de crèdit en el consum d'energia elèctrica, els fanals de la plaça del Canonge, on està ubicat l'Ajuntament, estigueren encesos a les 15 hores mentre se celebrava el Ple.

A més a més la suposada negociació, entre l'Ajuntament i l'empresa F.C.C, per tal de reduir la despesa en neteja i arreplegada del fem, no és tal en la pràctica perquè després, se li desvien noves consignacions pressupostàries, que en aquest cas arriben als 434.000€ aprovats en aquesta modificació de crèdits.

Beguer considera injustificable que aquestos increments es facen en detriment de partides netament socials com és la cultura, les necessitats de les biblioteques de Torrent i les quantitats corresponents als programes d'ajuda familiar. De fet, per al síndic portaveu de Compromís a l'Ajuntament de Torrent, “el PP mostra la seua vertadera cara no únicament en la confecció dels pressupostos sinó en la correcció dels mateixos, augmentant partides sobre les quals presumix d'austeritat”.

Finalment el portaveu de Compromís ha explicat que la modificació total dels crèdits, per valor de 885.368€, evidencien la dolenta planificació dels pressupostos que es confeccionaren, en 2012, per part del govern del PP de Torrent.

El que faça falta i en pau

Pere Rossell

Aquesta frase dita per l'alcaldessa de València quan va estar interpel·lada per la quantitat d'euros que l'Ajuntament que ella presideix, abocava a la visita del papa benet XVI, no ha deixat de tenir vigència entre les files dels populars valencians i ha obtés un major pes, si cap, a l'Ajuntament de Torrent.

Una municipalitat aquesta, que es caracteritza per l'opacitat de comptes —pel que es desprèn de les dificultats del Síndic de la Generalitat en obtenir-los— i per l'actuació amb guant tou per als poderosos i amb mà de ferro per als desprotegits, mal que li pese a l'actual alcaldessa substituta.

Aplica polítiques restrictives a les partides amb un clar contingut social i dóna aire a unes altres on té interessos, amics, coneguts i saludats. Desenvolupa una acció fonamentada en a caritat i no amb la justícia social i silencia els greus punts negres de les promeses electorals.

L'alcaldessa Rita ho ha dir ben clar i els seus homòlegs a la ciutat més gran de la comarca de l'Horta, ho continuen aplicant: xe, el que faça falta i a callar!



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.