Política

Boi Ruiz

Conseller de Salut (Continua)

La cara visible de les retallades

premi Mas renova la confiança en Boi Ruiz, l'executor de duríssims ajustos en la sanitat pública futur Els professionals esperen en peu de guerra la nova tisorada de 2013

Segur que els dos darrers anys al capdavant del Departament de Salut li han endurit una mica més la pell. Ha estat una de les cares més visibles de les retallades i té molts números per continuar sent-ho aquesta legislatura. El president Mas ha tornat a confiar en Boi Ruiz i Garcia (Barcelona, 1954) al capdavant d'una cartera que, entre 2011 i 2012, ha perdut més de mil milions d'euros de pressupost. Durant aquest temps, Ruiz ha fet tots els deures encomanats. No li ha tremolat el pols a l'hora de tancar llits i sales d'operacions als hospitals, encara que això suposés augmentar les llistes d'espera per a operacions més d'un 40%. Ha fet front a protestes dels ciutadans (una de les més massives va ser en contra del tancament de punts d'urgències d'atenció primària) i dels professionals, mentre es mantenia ferm en la necessitat de retallar despesa i en la defensa de l'euro per recepta.

En una entrevista publicada en aquest diari el maig passat, Ruiz admetia que no havia estat fàcil sentir com l'increpaven pel carrer. Ruiz sap que no va arribar al govern per mèrits polítics, sinó per fer una feina molt concreta. No hi ha dubte que Mas ha premiat la fidelitat d'aquest conseller independent i metge de formació, que va arribar al govern des de la presidència de la patronal d'hospitals La Unió. Ruiz tornarà a alçar les tisores, però els professionals ja han deixat clar que pensen anar a la guerra.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.