Política

El pressupost d'Alzira no dóna resposta a les prioritats del veïnat

L'oposició vota en contra d'una proposta que no considera realista per als temps que corren

Els pressupostos de l'Ajuntament d'Alzira per al 2013, han estat aprovats amb els vots favorables del PP i en contra de la resta de l'oposició.

Des de Compromís per Alzira van decidir votar en contra dels pressupostos perquè consideren que “són injustos i insolidaris amb els ciutadans alzirenys”. A més també pensen que són uns pressupostos “irresponsables en un moment de crisi econòmica i si afegim les retallades, el deute de la Generalitat i la mala gestió que ha fet el PP a Alzira”.

Per la via dels ingressos, s'hi veu com el PP ha augmentant els imposts de caràcter municipal d'una forma clara, però en canvi, no han pujat, la taxa als bancs que tenen caixers en via pública, a més han imposat taxes sobre serveis municipals que abans eren gratuïts com l'autobús, sense incloure cap reducció per a jubilats, joves o aturats.

La Generalitat Valenciana d'Alberto Fabra deu a l'ajuntament d'Alzira vora 5 milions d'euros d'inversions i serveis ja gastats. A més, alguns serveis que són de competència autonòmica com les residencies de persones majors i les escoles infantils consten anualment més de 3 milions d'euros, però el PP d'Alzira no reclama a la Generalitat ni el deute que té amb l'Ajuntament ni l'assumpció o pagament de les competències que li corresponen.

Quant a les empreses públiques, alguna mereix una menció especial. El cas d'Alzira Ràdio és paradoxal, no només per l'abús i control ferri del PP d'aquesta ràdio pública, sinó també per les pèrdues que acumula. Les aportacions de l'ajuntament per al 2013 són de 150.000 euros, mentre que les previsions per ingressos publicitaris són tan sols de 26.000 euros. Un dèficit de 124.000 euros que paguen tots els alzirenys. Per a Compromís per Alzira, “la mala gestió del gerent i del PP en esta empresa pública és evident. Ja que Alzira Ràdio arriba a bona part de la Comarca de la Ribera, hem demanat que se signen convenis amb els ajuntaments del voltant per ajudar econòmicament amb l'emissió de programes radiofònics de cada població”.

La polèmica sobre la publicació del Butlletí de Informació Municipal suposa un cost de vora 6.000 euros, per a una publicació que està considerada com “de propaganda política i d'auto-bombo del PP que paguem tots”. Però la mala gestió no acaba ací sinó que també hi ha sentències condemnatòries contra l'Ajuntament per la desídia i la mala gestió dels regidors del PP, un exemple clar és l'execució de la sentència pel camí del Barranc de la Casella, un total de 30.000 euros que pagarem per la incompetència del govern municipal que li tirava la culpa a la Confederació del Xúquer quan governaven els altres, i ara calla i paga.

Però per a Compromís per Alzira no tot és negatiu hem vist que malgrat la mala gestió del PP i la seua falta de projecte, algunes idees que Compromís hem posat damunt de la taula han sigut arreplegades parcialment al pressupost. Compromís van ser els primers que proposaren un pla de foment de l'ocupació, foren també els primers que proposaren una xarxa solidària. Han demanat paralitzar projectes que no són urgents i necessaris com ampliar de nou el cementeri, i es destinen els diners del Pla Provincial de la Diputació al Casal Jove i solidari a ubicar al antic centre escolar García Sanchiz, també han recolzat el projecte Azahara per revitalitzar el barri de l'Alquerieta, amb una partida concreta de 70.000 € i no retallar a la meitat la ajuda a cooperació internacional, demorant l'oficina virtual que no consideren prioritària en aquestos moments de crisis.

La aposta de gestió política i pressupostària d'aquest grup que ocupa la bancada de l'oposició, passa per un millor control de la gestió, més transparència i major participació.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.