Política

Política

El relleu a l'alcaldia d'Amer des del carrer

Amer, carregat d'històries

Relleu incert ·

Els veïns d'Amer no pateixen pel fet de no tenir alcalde encara, i entenen les dificultats per trobar-ne

El delegat local de CiU és l'únic que s'ha mostrat disposat a ser alcalde, però el veuen massa gran

A l'entrada del poble d'Amer hi ha un rètol turístic que diu Amer, un futur amb història. La història la tenen, Amer és una població que en els seus anys d'esplendor va ser un mercat de referència a la comarca. El futur no és tan clar. I el present està encallat. Mentre els polítics de l'Ajuntament han de decidir encara qui serà el proper alcalde, al carrer circulen, això sí, tota mena d'històries. Però ningú sembla preocupat per saber qui serà l'alcalde. De fet, no s'estranyen que costi tant trobar-lo. Qui vol ser alcalde d'un poble on sembla que tothom acaba al jutjat?

Pel que fa a l'únic candidat probable ara mateix, Albert Plana, delegat local de CiU i número 6 de la llista, els veïns no ho acaben de veure clar. Consultats sobre el possible futur alcalde, són molts que diuen que ni el coneixen ni l'han vist mai. Alguns diuen que sí, que passava els estius a Amer i des de fa alguns anys hi viu tot l'any, i potser l'han vist algun cop. I llavors hi ha tot un ventall de veïns que –per dir-ho amablement– especulen sobre l'edat de Plana, que situen entre els 78 i els 90 anys, depenent de la persona a qui es pregunti. El que queda clar és que els sembla que l'edat serà un obstacle per aguantar el tarannà especial de l'Ajuntament d'Amer. Potser tenen por que en el primer debat escalfat li agafi un cobriment de cor? Sempre s'ha dit que els nens són cruels, però les xafarderies del mercat encara més. Un veí aventura que l'única incursió en el món amerenc de Plana va ser la participació en la comissió de festes, i sembla que no es va entendre amb el jovent.

Pel que fa a com veuen el paper de l'exalcaldessa, Alba Serra, els més crítics li retreuen que no hagi aguantat més. En un càrrec d'alcalde s'hi ha de ser a les bones i a les males, argumenten. També creuen que la Sardana de l'Alcalde de l'estiu passat no era el lloc adequat per esbombar els problemes interns, en un dia en què hi ha gent de tots els pobles de la rodalia. Els draps bruts s'han de netejar a casa, vaja. Un altre veí, però, la defensa. “Hi ha vegades que no aguantes més i has d'explotar!”, diu.

Sobre les dificultats per trobar alcalde entre les files de CiU, els amerencs que tenen ganes d'opinar recorden que, de fet, ja hi va haver molts problemes per fer les llistes amb vista a les eleccions. És allò de: “Si vols jo vaig a la llista, però no em posis al davant”, comenten. I ara s'ha vist que quan cau l'únic que volia ser al capdavant, tothom mira enrere a veure qui s'ofereix de voluntari. Com quan a l'escola la mestra demanava qui volia sortir a la pissarra a resoldre un problema, i havia d'acabar triant algú a dit. La gent té clar, a més, que ells no hi tenen res a dir. “No som a l'Ajuntament nosaltres, no ens demanen pas l'opinió”, diuen. I sempre hi ha aquells que miren tots els detalls, i que els sobta que quan s'entra al web de l'Ajuntament encara hi surti Alba Serra com a alcaldessa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Veneçuela

La UE acorda no reconèixer la “legitimitat democràtica” de Maduro

Barcelona
Guerra a Europa

Un avió de combat F-16 enviat pels Estats Units s’estavella a Ucraïna

Barcelona
Iran

L’ONU alerta que Teheran acumula cada vegada més urani enriquit

Barcelona
Guerra a Gaza

L’OMS anuncia un pacte amb Israel per vacunar contra la pòlio a la Franja

Barcelona
Europa

París i Londres acorden reforçar la cooperació sobre immigració irregular

Barcelona
Estats Units

ABBA reclama a Trump que no utilitzi la seva música per a la campanya

Barcelona
política

Rull visita Puigdemont i acusa el Suprem de posar traves a l’amnistia

barcelona
política

L’alcalde de Mataró es postula per presidir la FCM

mataró
societat

Eduard Sallent tornarà a la Regió Metropolitana Sud dels Mossos

barcelona