Política

pallars jussà

Tremp s'adhereix per unanimitat a la declaració de sobirania

El PSC s'hi suma i converteix el municipi en la primera capital de comarca que dóna suport a la sobirania amb la totalitat del seu ple

L'Ajuntament de Tremp va aprovar ahir una moció amb a la qual el municipi s'adhereix a la declaració de sobirania que va aprovar el Parlament el mes de gener i que assenyala l'objectiu de convocar una consulta d'autodeterminació durant aquesta legislatura. La moció la van presentar els grups municipals de CiU i ERC, tots dos a l'oposició, sense saber quina seria la postura del grup majoritari, el PSC. Els socialistes van sorprendre als impulsors de la moció aprovant per unanimitat el text, que no havia estat consensuat ni transaccionat amb ells. Hi va faltar una regidora del PSC, Teresa Montanuy, tot i que la seva absència no tenia a veure amb motius polítics sinó per qüestions professionals i personals. El regidor no adscrit que completa la majoria de govern amb el PSC, Joan Pasqual, escollit amb la llista de Reagrupament, va donar suport a la moció.

El PSC de Tremp va emetre aquest vot sense fer cap parlament ni justificar-ne els motius. Des de l'oposició, la regidora d'ERC va agrair la postura de tots els grups, especialment als del govern local, per haver-se sumat al bloc a favor del dret a decidir de Catalunya i haver convertit Tremp en el primer ajuntament català que aprova la moció de sobirania per unanimitat.

Fa un any, Tremp va votar adherir-se a l'Associació de Municipis per la Independència (AMI), però ho va fer sense el suport del PSC, que va quedar en minoria.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.