Política

Oriola aprova interposar una demanda per desnonar el govern valencià del Palau de Justícia

L'edifici va ser construir i escripturat per l'Ajuntament, però l'utilitza la Conselleria de Justícia

El Consell va acordar una permuta, però el consistori assegura que no ha assumit el conveni

L'Ajuntament d'Oriola ha acordat presentar una demanda de desnonament del Palau de Justícia de la ciutat, construït i escripturat pel consistori però utilitzat per la conselleria com a seu dels jutjats. Així ho ha indicat la portaveu del govern, Antonia Moreno, a través d'un comunicat en què lamenta que després de diversos intents no hi haja conveni.

El Palau de Justícia va ser construït per l'ajuntament amb un acord que preveia el pagament d'una contraprestació per part del govern valencià. El consistori denuncia que ha intentat sense èxit arribar a un acord consistent en una permuta entre els nous jutjats i els antics, propietat del Consell, on s'hi construiria un centre de salut.

“Fins aquí hem arribat”, ha dit Moreno a través d'un comunicat en què l'ajuntament relata que porta més d'un any intentant signar un conveni i que el secretari autonòmic de Justícia, Antonio Gastaldi, “va anunciar que abans del passat Nadal signaria l'acord a què havia arribat amb l'Ajuntament d'Oriola”. La regidora ha afegit que després de dos reunions amb la conselleria “tenen un esborrany de conveni que li enviem, tenen taxacions nostres, documentació del registre, ens han tingut treballant intensament durant tot un any”.

La portaveu municipal ha dit que l'acord és “avantatjós per a la conselleria i molt avantatjós socialment per Oriola”. Moreno ha dit que el govern valencià havia de compensar en obra al consistori amb la rehabilitació de l'edifici antic per habilitar-hi el centre de salut fins que la situació econòmica millorés i el govern valencià poguera construir-ne un de nou. La regidora ha afegit que el nou principi d'acord millora les condicions per a l'executiu d'Alberto Fabra, ja que l'anterior preveia construir un centre de salut per 2,1 milions i permutar els edificis dels jutjats pagant tres milions d'euros de diferència de valor. “No hi ha marxa enrere, assumisc les conseqüències d'aquesta decisió, però primer està aquest poble i el deute té ja 10 anys, si no tenen diners que el pinten”, ha manifestat Antonia Moreno.

En els pròxims dies es designarà advocat i procurador i aquest dilluns mateix li serà comunicada la decisió a la degana del Palau de Justícia d'Oriola. “Volem la permuta, volem els diners, més de tres milions d'euros, i amb aquests diners, que són de tots els oriolans, construir el centre de salut”, ha finalitzat la portaveu.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.